Zoekopdrachten

Hoe maak je het kantoor groener?

Hoe maak je het kantoor groener?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wonen in een groene omgeving het is goed voor je gezondheid en aangezien velen van ons vele uren op kantoor doorbrengen, bijna meer dan we thuis doorbrengen, is het beter om voorbereid te zijn en te begrijpen hoe we het kantoor groener kunnen maken. Het is niet nodig om de structuren opnieuw aan te brengen, vooraf te gaan aan grote architectonische ingrepen of iets dergelijks. Natuurlijk zijn er gebouwen geboren met een groene ziel die een voorsprong hebben, maar als we niet de eigenaren zijn, kunnen we bepaalde dingen niet beslissen. Laten we beginnen met het aanbrengen van enkele wijzigingen in het kleine dingen, om richting duurzaamheid te gaan.

Niet alleen de kledingstukken, maar alle kleuren ze werken op kantoor ze kunnen hun eigen bijdrage leveren om ruimtes een beetje milieuvriendelijker te maken, met dagelijkse keuzes die, als je er aan denkt, niet zo moeilijk en veeleisend zijn. Het is vaak een kwestie van gewoontes en als je de goede aanneemt, ga je bijna automatisch verder.

Elke medewerker, ongeacht de hiërarchische schaal en het organigram, speelt een belangrijke rol in ecologische duurzaamheid van een kantoor, met betrekking tot bijvoorbeeld energiebesparing en afvalproductie, van de keuze van visitekaartjes tot de manier waarop men de werkplek bereikt.

Hoe maak je het kantoor groener: papier

Hoewel de wereld steeds digitaler wordt, heerst nog steeds aanwezigheid van de kaart in veel van onze kantoren. Er zijn talloze mogelijkheden die we hebben om het verbruik te verminderen. Laten we beginnen met visitekaartjes, ze worden nog steeds veel gebruikt, zelfs als alle contacten op de smartphone of in de cloud worden bewaard. Als we niet helemaal willen opgeven, laten we ze dan ecologisch maken door ze op gerecycled papier te printen, er zijn veel mogelijkheden om dit online te doen en met een minimale impact op de kosten. Sommige bedrijven bieden ook de interessante mogelijkheid van som inkten van natuurlijke oorsprong te kiezen en met een lage impact op het milieu, zoals soja-inkt. Ik kan niet liegen, het kost iets meer, maar als je minder gebruikt, kloppen de rekeningen.

In een groener kantoor ja het moet ook meer papier recyclen en vooral minder afdrukken. Er zijn bijvoorbeeld maar heel weinig e-mails die echt moeten worden afgedrukt. We proberen kennis te nemen en in de onze de disclaimer in te voegen die de ontvanger uitnodigt om het ontvangen bericht niet af te drukken, tenzij strikt noodzakelijk. Zelfs het afdrukpapier kan worden gerecycled en als we echt een document moeten afdrukken, proberen we dat van voren en van achteren te doen om het afval te halveren.

Hoe maak je het kantoor groener: afval

Papier is niet het enige recyclebare materiaal, er is veel te doen! Op kantoor produceren we veel afval en we kunnen ons persoonlijk inzetten om hieraan bij te dragen recycling, ook om het bewustzijn onder collega's te vergroten. Er is niet veel voor nodig!
Er is ook een tweede kans, voor mensen met een aangeboren creatieve geest. Veel objecten kunnen namelijk in andere worden getransformeerd en voor een tweede keer worden gebruikt, altijd op kantoor. Veel containers, documentclips, documenthouders enzovoort.

De tijd van de lunch is een van de meest kritieke, wat betreft afvalproductie en we moeten bijzondere aandacht besteden, zowel bij het kiezen van wat we eten als bij de beslissing waarmee we gaan eten. We proberen voedsel te vermijden met omvangrijke en nutteloze verpakkingen, beter als we het legendarische kunnen bereiden schiscetta, dus we besparen ook geld. Wij kiezen voor containers, herbruikbaar bestek en servetten, waardoor de productie van plastic afval, een van de gevaarlijkste maar altijd te overvloedige, zowel in kantoren als elders wordt verminderd.

Hoe maak je het kantoor groener: de omgeving

Meubilair is ook een belangrijk onderdeel als het om groene kantoren. Nu we hebben erkend dat we een kantoor niet altijd helemaal opnieuw kunnen ontwerpen, gaan we kijken welke kleine ingrepen het verschil kunnen maken.
Energiebesparing is een aspect om in de gaten te houden en betreft zowel verlichting als verwarmings- / koelsystemen en in het algemeen het gebruik van elektronische apparatuur, computers en meer. Laten we beginnen met het uitschakelen van wat we niet nodig hebben en vervolgens een paar LED-lampen kiezen om energie te besparen.

Ook planten kunnen een groene toets geven die ook esthetisch belangrijk zijn. Een kantoor met veel groen is gastvrijer en menselijker, goed gezind en maakt de sfeer minder benauwd en serieus. Er zijn veel soorten planten die niet moeilijk te verzorgen zijn en zelfs tussen bureaus op hun gemak kunnen zijn. De philodendron en de spatifillo bijvoorbeeld, maar ook Melissa en Ficus Benjamin. De cactussen zijn ook uitstekend, sommige zijn echte inrichtingsobjecten vanwege hun imposante en spectaculaire aanwezigheid. In elke chaos is bewezen dat planten niet alleen de luchtkwaliteit en gezondheid verbeteren, maar ook stress verminderen en je helpen beter te werken.

Hoe maak je het kantoor groener: marketing

Tegenwoordig heeft marketing wat van zijn verloren papier component, op weg naar digitaal, maar er zijn nog te veel brochures die we voor niets printen. We proberen een strategie op te zetten die zo groen mogelijk is, we kunnen het ook verklaren door te laten zien dat we aandacht hebben voor dit onderwerp. Het is een niet-triviale duurzame marketingbeweging.
We kiezen een website met een server die deze gebruikt hernieuwbare energiebronnen, gebruiken we gerecycled papier en veganistische stickers die vrij zijn van ongewenste stoffen en aandacht hebben voor dieren voor dat materiaal dat we noodzakelijkerwijs met de hand moeten verspreiden. Ik nodig je echter uit om te experimenteren met innovatieve methoden van engagement, je zult er veel online vinden en ze kunnen je onderscheiden van concurrenten.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Video: SPEELPLEK IN DE WOONKAMER INSPIRATIE. INTERIEUR Qu0026A. BINTI HOME (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Inaki

    Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Schrijf in PM, we zullen communiceren.

  2. Nikazahn

    wonderbaarlijk, zeer nuttige zinSchrijf een bericht