Zoekopdrachten

Staffy: oorsprong en kenmerken

Staffy: oorsprong en kenmerken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Staffy staat voor Staffordshire Bull Terrier, is de naam van een hondenras van Engelse oorsprong dat door de FCI in groep III is opgenomen. Dit zijn dieren met een robuust en gespierd lichaam, ietwat langwerpig maar met korte poten en ook oren. Het is een lieve hond, met een sociaal en aanhankelijk karakter, is hij ongetwijfeld trouw en evenwichtig, heeft geen hoofdschoten en juist daarom gaat hij goed met kinderen en in het gezin om. Zijn knappe lichaamsbouw maakt hem ook een uitstekende hond voor degenen die aan sport en wandelen doen.

Over het algemeen is het een hond die moet worden gekozen door actieve en dynamische mensen omdat het moet bewegen. Dit is erg belangrijk om te weten om te voorkomen dat u een hond adopteert of koopt die niet geschikt is voor onze levensstijl. De Staffy hij is geen luie hond en hij houdt niet van luie mensen, hij valt ze niet aan maar tolereert hun traagheid niet, hij begrijpt het niet.

Staffy: oorsprong

Als je naar zijn gezicht kijkt, kun je het raden: de Staffy heeft een geschiedenis die verweven is met die van de Pitbull Terrier en met die van anderen Bull-type terriër. Officieel afstammen van Stier uitgestorven en geef Britse Terriërs, honden die ooit werden gebruikt om tegen stieren te vechten en vervolgens voor hondengevechten. Gelukkig zijn ze tegenwoordig niet meer legaal en wordt de Staffy vaak geroepen om deel te nemen aan wedstrijden van een heel ander type, die van Behendigheid.

Staffy: lichaam

De lichaamsbouw van deze hond is ongetwijfeld stevig maar dit maakt hem niet een kleine behendige en zware hond. Hij is middelgroot en zeer actief en gespierd, ik durf te zeggen enorm. De schofthoogte moet tussen de 35,5 en 40,5 centimeter zijn, mannetjes zijn groter en moeten wegen tussen 12,7 en 17 kilo, vrouwtjes tussen de 11 en 15,4 kilo.

Het hoofd is groot, ze tasten de spieren van de kaak aan, zijn bijzonder ontwikkeld en kunnen ook schrikken en gezwollen wangen, de ogen aan de andere kant zijn niet erg groot en zijn vaak rond. Afhankelijk van de kleur van het haar, die altijd kort is, kunnen de ogen verschillende tinten hebben, ook al zijn ze meestal donker. De neus is zwart en de oren zijn niet te groot en roosvormig, of half rechtopstaand. In de richting van het lichaam vinden we een gedrongen, gespierde en korte nek, en een enorm lumbaal gebied terwijl de borst breed en diep is, met goed gebogen ribben. Daar Staffy staart het mag nooit oprollen of zelfs maar omhoog worden gebracht, naarmate je naar het einde toe gaat, wordt het dunner maar groter.

Staffy: mantel

Er zijn veel mogelijke kleuren voor de mantel van deze hond kunnen we rode, zwarte, witte of blauwe exemplaren vinden maar ook gestroomd of fawn. Het is ook mogelijk dat de vacht tweekleurig is, met wit geassocieerd met een van deze kleuren,

Staffy: gezondheid

Dit ras is onderhevig aan verschillende genetische en erfelijke problemen ook al is hij al met al een gezonde hond. Om hem gezond te houden, kun je hem het beste ongeveer twee keer per jaar naar de dierenarts brengen om te controleren of alles goed gaat. De meest voorkomende ziekten zijn heupdysplasie, typisch voor veel grote honden, cataracten, ademhalingsproblemen en een zonnesteek.

Zelfs als hij gezond is, mag hij nooit afspraken met pesticiden overslaan, zijn gemiddelde levensduur is ongeveer 12 jaar.

Staffy: karakter

Uitstekende levenspartner voor dynamische en actieve mensen, het Staffy hij voelt zich ook op zijn gemak bij het gezin en weet hoe hij in alle veiligheid met kinderen moet omgaan, hij heeft inderdaad een beschermende en tegelijkertijd speelse houding. Het is een trouwe hond en kan worden vertrouwd, vooral als hij vanaf jonge leeftijd wordt getraind en gesocialiseerd.

Ze weten hoe ze lief moeten zijn en kunnen ook socializen met andere honden waar ze heel graag mee spelen. Zelfs als ze oudere honden worden Gli Staffy ze verliezen nooit hun positiviteit en hun wil om te leven. Om te voorkomen dat hij een te uitbundige hond wordt, kunnen we hem naast een goede opleiding ook de gelegenheid geven om stoom af te blazen door hem een ​​activiteit te laten doen alsBehendigheid maar ook sporten als joggen, balspelen of bergtochten.

Staffy: fokken

Om een ​​hond van dit ras groot te brengen, is het erg belangrijk om zowel voor zijn lichaam als voor hem te zorgen levendige instelling. Het deel van het lichaam dat het meest moet zorgen, is zeker de vacht, zelfs als deze kortharig is. Poets het gewoon, maar doe het vaak, minstens één keer per week, en was het elke twee maanden zodat het glanzend is, dus laten we een geschikte latexborstel nemen.

Wat betreft zijn opleiding, methoden met Positieve bekrachtiging omdat de hond zijn vooruitgang moet koppelen aan beloningen en zich aangemoedigd moet voelen om onze aanwijzingen op te volgen. Het vergt in ieder geval veel geduld, zeker als het een pup is. Als volwassene is het ook mogelijk hem basiscommando's te leren, zoals zitten of stil zijn.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Video: Are Pit Bulls And Staffies the Same? Breed Comparison (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Holmes

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Voer we bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 2. Luigi

  Excuseer, dat ik u onderbreek, maar naar mijn mening is dit thema niet zo actueel.

 3. Noreis

  omschrijf alsjeblieft

 4. Brand

  My seat is on the left and I have to sit there ... Hey, speaker, would you calm down and really think with your head :)Schrijf een bericht