Zoekopdrachten

Koude verbranding: kenmerken en remedies

Koude verbranding: kenmerken en remedies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het aankomt op koude verbranding het is moeilijk voor te stellen wat er gebeurt. Deze term duidt eigenlijk op een laesie die zo wordt genoemd omdat het overeenkomsten vertoont met wonden veroorzaakt door hitte. De warmte kan ze echter ook in korte tijd creëren, terwijl de koude moet uren en uren inwerken om zelfs verwondingen te veroorzaken.

Koud branden: kenmerken

We kunnen intuïtief zeggen dat sommige delen het meest worden aangetast, ze zijn het meest onbedekt en onderhevig aan externe temperaturen en slecht weer. De extremiteiten van de ledematen, Ze kunnen bijvoorbeeld brandwonden oplopen met ernstige gevolgen zoals immobiliteit en cardiovasculaire veranderingen.

Aanvankelijk is het voor lage maar niet extreem lage temperaturen te vinden een vaatvernauwing en vervolgens een vasco-verlamming, als u met de graden naar beneden gaat, onder nul en daarbuiten, kan gangreen optreden als gevolg van coagulatie die, bij uitbreiding, secundaire trombose kan veroorzaken.

Om de risico's van een Koud branden we kunnen de gevallen onderscheiden in drie brede categorieën, in drie graden van verbranding: eenvoudig erytheem, blaasjes en eschars.

De eerste graad van verbranding, vertegenwoordigd door een eenvoudig en afgebakend erytheem van de huid, als gevolg van een vasomotorische verlamming, kan leiden tot huidspleten, indien verwaarloosd, en ook tot zeer pijnlijke, roodpaarse, puriginous ulceraties. Ernstiger is de situatie als zich blaasjes of blaren vormen die kunnen openen en zweren kunnen achterblijven. De derde graad van koude verbranding leidt tot de vorming van necrose die ook hele segmenten aantast. In dit geval worden ze gezwollen en gekneusd, ze hebben pijn en vertonen weinig gevoeligheid bij de eerste granulatie.

Wanneer koude brandwonden wijdverspreid zijn, kunnen we spreken van bevriezing, of een bepaalde verlaging van de lichaamstemperatuur veroorzaakt door omgevingskoude, vooral als het een natte kou is en gepaard gaat met wind. De kenmerken van ons lichaam zijn ook erg belangrijk en beïnvloeden de ernst van de situatie. Mensen die bijvoorbeeld een lage adipose paniculus vertonen of die lijden aan hypoadrenalisme en alcoholisme, kunnen gemakkelijker worden gepakt door koude brandwonden, hetzelfde geldt als u cardiovasculaire problemen of ondervoeding, vermoeidheid en inactiviteit van de spieren ervaart. Wat gebeurt er in deze gevallen?

Ten eerste, dankzij de thermoregulerende mechanismen, heb je er een perifere vasoconstrictie, waardoor de barische gradiënt afneemt, treedt progressieve bevriezing op.

Koude verbranding: remedies

Om een ​​koude brandwond te genezen is het noodzakelijk geleidelijk opwarmen het aangetaste deel, maar als het bijvoorbeeld de voeten zijn, is tetanusprofylaxe ook noodzakelijk. Als de aanwezigheid van partieel gangreen wordt gedetecteerd, is intensieve chemo-antibictische therapie vereist om het ontstaan ​​van infecties te voorkomen.Als het gangreen totaal is, resteert alleen nog een amputatie.

Dit is wat in grote lijnen kan worden gedaan, maar het is duidelijk dat de behandelingen van tijd tot tijd moeten worden geïdentificeerd, vooral op basis van de ernst en het soort symptomen. Het is duidelijk dat doe-het-zelf niet gepast is en dat diagnose en advies van een arts ook bij milde symptomen nodig zijn: het is altijd beter om zijn mening te hebben. Het is duidelijk dat als we zien dat de situatie zeer ernstig is, we ons daarheen moeten haasten Eerste hulp direct.

Er zijn algemene richtlijnen voor de Spoedeisende hulp, we zien ze in grote lijnen door te verduidelijken dat het nodig is om de tussenkomst van een arts te vragen, terwijl je op hem wacht, kun je als volgt te werk gaan.

In het geval van winterhanden en onderkoeling we beginnen naar een warmere plek te gaan door zo min mogelijk te lopen als de aangetaste delen de voeten of tenen omvatten, omdat de beweging van de aangetaste gebieden het algemene beeld erger kan maken.

Als de getroffen persoon goden draagt natte kleding moet ze eraf halen en drogen, zodat de warmte niet verder wordt verspreid.

Bovendien, om het lichaam te verwarmen, in afwachting van hulp, kunnen we dekens maar gebruiken vermijd wrijven op de getroffen gebieden. Het wordt ook niet aanbevolen om warmte rechtstreeks toe te passen - vuur of warmer. Het doel is om te proberen de bevroren gebieden van het lichaam, maar niet voordat u zich hebt verwijderd van de plaats waar de koeling plaatsvond, anders bestaat het risico op verdere schade die ook onomkeerbaar kan blijken.

In werkelijkheid de verwarming het moet onder medisch toezicht gebeuren, aangezien het een pijnlijk proces kan zijn en pijnstillers en deskundige medische evaluatie vereist. De Betere "technieken" zijn die met een bubbelbad met een mild antiseptisch middel, waarbij het getroffen gebied zeer langzaam wordt ondergedompeld in alleen lauw water. Het opwarmingsproces duurt ongeveer een half uur of totdat het getroffen gebied pijn en mobiliteit terugkrijgt.

Toen we erin slaagden breng het gebied weer op temperatuur, we moeten het met de grootste fijngevoeligheid verbinden met verband, omdat de huid nog steeds erg gevoelig is. Als het de voeten of de handen zijn, moet het verband de vingers van elkaar scheiden, in het algemeen is maximale reiniging nodig om infecties te voorkomen.

Eenmaal geblinddoekt, vermijden we te veel bewegen en we houden de ledematen omhoog als ze het aangedane deel zijn. Wees niet bang als de huid verkleurd en blaren lijkt en zelfs bedekt is met ontsnappingen. Wat betreft de timing, het duurt minstens vier of vijf maanden, maar als de winterhanden oppervlakkig zijn, vormt zich een nieuwe roze huid onder de verkleurde huid en korstvorming.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Video: How 18th-Century Medicine Killed George Washington (Mei 2022).