Zoekopdrachten

Cavia's: fokken en verzorgen

Cavia's: fokken en verzorgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

cavia's: fokken, verzorging en advies voor het beheer van kleine cavia's. Van de kooi tot leven met katten.

DEcavia's(Cavia porcellus) zijn kleine knaagdieren die in ons land erg succesvol zijn zoals huisdieren. In andere contexten is het fokken van caviais bedoeld voor gebruik in onderzoekslaboratoria (lab rat) of voor voedingsdoeleinden. Gelukkig is het gebruik ervan in het laboratorium de afgelopen decennia dramatisch afgenomen. Ja defokken van cavia's het kan ook voor voedseldoeleinden zijn, zelfs als het voor sommigen pijnlijk zal zijn om te ontdekken, alleen in het verslag melden we dat in Peru, Bolivia, Ecuador en Colombia de caviahet is een beetje gekookt zoals we dat doen met kip: gebakken, gebakken, gegrild, rotisserie ...).

Cavia's: fokken

Als je eraan denkteen cavia grootbrengen, weet dat het een dier is dat aan eenzaamheid kan lijden: het is beter om een ​​kooi te maken die groot genoeg is voor twee of meercavia's.

DEcavia'shet zijn intelligente dieren: ze kunnen herkennen en abindenaan hun kooivrienden en ook aan andere dieren en mensen. EENfokkenMeercavia'shet kan alleen functioneel zijn als elk stuk voldoende ruimte heeft. Als hetkooiniet groot genoeg, cavia's kunnen uiteindelijk strijden om territorium.

Het fokken van huisdieren is over het algemeen beperkt tot een grote kooi, hoewel sommige grootgebrachte dieren de hele kamer aan cavia's besteden of zelfs besluiten om gratis cavia's groot te brengen. Als uw keuze die van isthuis gratis cavia's grootbrengenIk raad je aan om de gids te raadplegen: gratis cavia thuis.

Cavia: kooi

Daarkooihet beste is waarschijnlijk die van metalen gaas, zeer stevig: weet echter dat de vloer bedekt moet zijn met een strooisel: het metalen gaas, hoewel gemakkelijk schoon te maken, kan verwondingen veroorzaken aan de pootjes van cavia's die uiteindelijk ziek worden met een zeer vaak voorkomende infectie met als symptoom kleine zweren op de benen.

De kooi moet daarom worden verrijkt met een strooisel, de meest voorkomende zijn die van rode ceder of den. maar er is geen tekort aan bases gemaakt van populier, papierproducten, groenten uit maïskolven, stro en heterogene mengsels van materialen.

Inkooikan geen kom voor eten missen, zelfs als ikcavia'sze staan ​​erom bekend dat ze behoorlijk rommelig zijn: ze mengen voer met de kattenbak en de meest weerbarstige exemplaren zetten urine en uitwerpselen direct naast het voer neer, waardoor het moeilijk wordt om de kooi schoon te maken.

Coëxistentie met hamsters en dwergkonijnen

Als u overweegt eencavia en een hamsterof een cavia en andere knaagdieren zoals dwergkonijnen, weten dat cavia's erg gevoelig zijn.

In theorie kunnen de hamster en de cavia samen in dezelfde kooi leven, maar er zijn enkele factoren die u moet weten:

  • Hamsters worden vaak agressief en hebben de neiging om decavia
  • Door de ruimte te delen met verschillende soorten, icavia's planten zich niet voortgemakkelijk
  • Ze worden gevoeliger voor aandoeningen van de luchtwegen

Houd er bij dwergkonijnen rekening mee dat elk ander groter knaagdier de neiging heeft om het te behandelencaviaals een prooi. Een dwergkonijn, zelfs als het van vergelijkbare grootte is, is sterker dan het caviaen kan schade veroorzaken.

Cavia en kat

De kat vertegenwoordigt in theorie een echt roofdier: icavia'shet zijn nog steeds knaagdieren, maar het moet gezegd worden dat veel afhangt van het temperament van de kat. Zoals te zien is op de foto hierboven, is er geen tekort aan gevallen van aanpassing tussenkat en caviadie uiteindelijk dezelfde huiselijke ruimtes delen.

Cavia's: voeding

Dieet speelt een belangrijke rol inzorg voor cavia's. De wilde tegenhanger voedt zich met gras: de tanden zijn bijzonder geschikt voor het knagen van plantmateriaal en willen graag continu knagen! Er is geen tekort aan ad hoc mengsels op de markt die kunnen worden gebruikt om cavia's te voeren.

Als je het lef hebt om de cavia vrij in de tuin te houden, weet dan dat veel planten giftig voor hem kunnen zijn. Pas op voor alle bolgewassen (tulpen, hyacinten, narcissen, uien ...) en planten zoals nieskruid, hemlockspar, liguster, wilde selderij, belladonna ... De neiging om aan iets te knagen kan de cavia ertoe brengen planten te eten die giftig zijn voor hem zelfs als hij vol is.

Eet de cavia zijn uitwerpselen?

Ja, de cavia kan zijn eigen poep eten. Dit gedrag wordt "coprofagie" genoemd, in de praktijk eet de cavia zijn uitwerpselen, maar niet op een bepaalde manierverward. Sommige knaagdieren produceren cecotropen (blindedarmpellets), dat wil zeggen specifieke fecale uitscheidingen die vitamines, vezels en bacteriestammen bevatten die nuttig zijn voor het spijsverteringsstelsel. Deze uitscheidingen hebben een zachtere consistentie. Als je merkt dat de cavia zijn uitwerpselen eet, is dat volkomen normaal.


Video: Item NOON: Caviafokker (Mei 2022).