Zoekopdrachten

Neurasthenie: definitie en symptomen

Neurasthenie: definitie en symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is een manier om te zeggen: worden neurasthenisch, maar tegenwoordig wordt het steeds realistischer omdat de neurasthenie het is een probleem dat veel mensen treft. Er zijn mensen die beweren dat het komt door het feit dat we met steeds intensere ritmes leven, omdat we altijd met ons hoofd aan het werk zijn, met niet 'natuurlijke' uren, of omdat we altijd verbonden zijn en daarom onderworpen aan externe prikkels dat veroorzaken ons interne reacties niet onverschillig.

Laten we, zonder de moderne samenleving of onszelf de schuld te willen geven, dieper de natuur in gaan psychische stoornis die inderdaad een breed scala aan welomlijnde aandoeningen omvat. Bijvoorbeeld vermoeidheid, chronisch en zwakte, maar ook geheugenverlies, gegeneraliseerde pijn en frequente hoofdpijn. Kortom, neurasthenie is wat bij ons opkomt als de onze zenuwstelsel is moe, overbelast, en dan gaat het een beetje in de war, waardoor we duidelijke "stop" -borden krijgen.

Neurasthenie: definitie

Neurasthenie is een aandoening die lijkt opzenuwinzinkingveroorzaakt door het begin van een toestand van fysieke en / of psychologische stress. Wanneer u aan deze aandoening lijdt, verschijnen er veel verschillende symptomen, sommige die betrekking hebben op ons lichaam, andere die in plaats daarvan betrekking hebben op onze psychologische sfeer, ons innerlijk of onze geest.

De meest getroffen onderwerpen zijn de jonge mannen tussen de 20 en 40 jaar, maar tot 55 jaar is het een wijdverbreid probleem. Dit blijkt uit de statistieken maar het is duidelijk dat iedereen onderhevig kan zijn aan stress en daardoor aan deze aandoening lijdt. Niemand is vrijgesteld, het hangt ook sterk af van de levensstijl die we leiden. Daar Neurasthenie, naast lichamelijk lijden, schaadt het ook vanuit emotioneel oogpunt en brengt het ons vaak in een staat van apathie zonder motivatie die gepaard kan gaan met onaangename gevoelens van ontoereikendheid richting de omgeving.

Neurasthenie: oorzaken

Er zijn geen precieze en omschreven oorzaken, voor deze aandoening is het meer een kwestie van een algemeen beeld dat een negatief saldo laat zien, negatief naar ons toe. Er zijn echter duidelijk verschillende factoren die klassiek het optreden van het probleem kunnen bevorderen, sommige van een genetisch type, andere van een gedragstype.

We kunnen tot neurasthenie worden geleid, in het gezin dus helaas, maar onze levensgewoonten, het werk dat we doen, de gezinscontext waarin we leven, spelen ook een belangrijke rol. Als we in het leven een slechte ervaring hebben gehad die ons heeft gemarkeerd of een dramakunnen we meer weerloos zijn in situaties van hoge stress.

Neurasthenie: symptomen

De symptomen lijken sterk op de symptomen die bij een zenuwinzinking, ze zijn talrijk en ook erg verschillend van elkaar, het is daarom moeilijk om een ​​onmiddellijke diagnose van het probleem te stellen.

Vanuit fysiek oogpunt kunnen we chronische vermoeidheid en zwakte voelen. We kunnen een snelle of onregelmatige hartslag hebben (hartkloppingen, tachycardie, met abnormaal zweten of koude handen en voeten. episodes van hyperventilatie, duizeligheid of flauwvallen, of aanhoudende pijn. Vanuit psychologisch en emotioneel oogpunt kan neurasthenie angst veroorzaken, maar ook depressie, of pieken van ongemotiveerde opwinding.

Neurasthenie: behandeling

Voordat we met de behandeling beginnen, of tegelijkertijd, erkennen we dat we rust en één nodig hebben levensstijl gezond, of in ieder geval zo gezond mogelijk. Dit betekent dat we onze agenda en ons menu gaan ordenen, proberen op een gezonde en regelmatige manier te eten en dagen leiden die niet te vol stressvolle verplichtingen zijn en met momenten van ontspanning en ontspanning. Niet alleen werken en slapen.

Voor de behandeling van neurasthenie, deelektrotherapieof het gebruik van niet-steroïde ontstekingsremmers en antihistaminica. Een van de meest gebruikte medicijnen voor dit type aandoening is ibuprofen, specifiek gebruikt om pijn als gevolg van neurasthenie te verlichten.

Neurasthenie: natuurlijke remedies

Voordat medicijnen nemen, in overleg met de arts kunnen we experimenteren met enkele van de natuurlijke remedies die in dit verband worden aanbevolen.

Silicea kan bijvoorbeeld worden gebruikt wanneer ende typische symptomen van nerveuze uitputting treden op of wanneer we geen enkele mentale spanning kunnen dragen. Onder de natuurlijke remedies is er ook fosforzuur, aanbevolen in het geval van psychische stoornissen waardoor de persoon zich niet kan concentreren of bepaalde activiteiten kan uitvoeren die een zekere mate van aandacht vereisen.

Aconitum kan neurasthenie genezen, het is een zeer nuttige remedie, zelfs als het wordt vervolgd aanhoudende angsten en ongegrond dat ons leven kan ruïneren: angst voor de dood, duisternis, hoogten, ziekten, mensen, geluiden. Reishi Mushroom, gemaakt van een bepaalde soort paddenstoel, kan ook veel goeds doen voor ons zenuwstelsel. Het wordt gekocht in de kruidengeneeskunde en wordt ook gebruikt om aandoeningen zoals duizeligheid, slapeloosheid, rhinitis en zweren aan de twaalfvingerige darm te behandelen.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Video: BURNOUT e-learning: Module1 - Definitie van burn-out (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Sashura

  unpowering

 2. Sall

  Uw mening, dit is uw mening

 3. Spangler

  Het is klasse!

 4. Mezigis

  Ik doe mee. Het gebeurt. We kunnen over dit thema communiceren.Schrijf een bericht