Zoekopdrachten

Hoe de gootsteen te ontstoppen

Hoe de gootsteen te ontstoppen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe de gootsteen te ontstoppen: instructies voor het ontstoppen van de afvoerleidingen van de gootsteen en toilet.

We leggen uit waarom u het gebruik van kunstmatige drainagemiddelen moet vermijden of, als u het probleem van de sanitaire voorzieningen van de badkamer echt wilt oplossen, bieden we u geldige alternatieven. In het geval van een gootsteen verstopt met haren of andere organische resten, kunnen de afvoerreinigers effectief zijn, maar schadelijk voor de gezondheid, het milieu en de esthetiek van de gootsteen. Hier zijn alle details en oplossingen om een ​​verstopte buis te deblokkeren.

Reinigingsmiddelen om leidingen te ontstoppen

Afvoermiddelen zijn erg effectief voorgootstenen ontstoppenAfvoeren en andere verstopte leidingen zijn echter buitengewoon schadelijk voor de menselijke gezondheid en het milieu. DE disgorganti bestaan ​​voornamelijk uitnatriumhydroxide die 90% van het product kan vertegenwoordigen. Bijtende soda (natriumhydroxide) door de leidingen gieten is niet bepaald de verstandigste keuze voor uw gezondheid of die van het milieu.

Om te beginnen is het een zeer gevaarlijk product, alleen te gebruiken als het strikt noodzakelijk is en alleen als er geen kinderen in de buurt zijn Het gebruik van een masker en geschikte handschoenen wordt aanbevolen. Overdrijven we? Nee. Bijtende soda die in contact komt met water, produceert waterstof dat in de gootsteen stijgt en zichzelf vrijgeeft in de atmosfeer van het huis, en ook een enorme hoeveelheid warmte ontwikkelt. Natriumhydroxide kan brandwonden aan de huid en slijmvliezen veroorzaken.Als er slechts een druppel ontwateringsvloeistof op uw huid terechtkomt, moet u onmiddellijk doorgaan met langdurig wassen met warm water.

Niet alles afvoerreinigers voor toiletten en voor leidingen zijn ze even giftig omdat ze sterk variëren afhankelijk van de concentratie natronloog die in het product aanwezig is.

Waarschuwingen voor gebruik

Bij gebruik van bijtende soda-gebaseerde vloeibare drainers voorontstop de gootsteenof de toiletafvoer, wees dan uiterst voorzichtig om het gat van de afvoerleiding "te centreren": help uzelf indien nodig met een geschikte trechter! Is plastic oké? Ja, een plastic trechter is perfect. Als het product echter puur is, kan de trechter door de vrijkomende warmte vervormen.

Als de bijtende soda op de metalen delen van dezelfde gootsteenafvoer terechtkomt, zal het deze uiteindelijk aantasten en de lak verwijderen (het buitenste deel van de buis kan ondoorzichtig worden of de oppervlakteafwerking volledig verliezen). Tijdens gebruik zal het dragen van maskers voorkomen dat u de dampen inademt die uit de leidingen komen.

Wacht na het gieten van de hoeveelheid drainagemiddel (vloeibaar hydraulisch type) die in de instructies van de fabrikant wordt aangegeven, minimaal 10 minuten voordat u het water weer opent. De bijtende soda "lost" elk organisch residu op waardoor hetloodgieterswerk tegen obstakels verschillende en elimineren slechte geuren.

In het artikel gewijd aanslechte geuren uit de gootsteenwe hebben alternatieve methoden beschreven voor ontstop de leidingen van de wastafel. Gelukkig zijn er veel meer ecologische en minder extreme alternatieven op de markt voor de degorgerende producten.

Hoe de gootsteen te ontstoppen met mechanische methoden

Voor verwijder de verstopte leidingen het is mogelijk om de klassieke mechanische methode te gebruiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de "rubberen ring" die de oude vriend issukkel! Zelf de obstructie het is vasthoudend, je kunt doen wat een loodgieter zou doen, namelijk de metalen spiraal gebruiken. Wie wil er voor zorgenontstop de gootsteenmet chemische middelen kunt u huismiddeltjes proberen met een lage impact op het milieu en veel goedkoper dan bijtende soda-gebaseerde desgorgingsproducten.

Natuurlijke doe-het-zelfontklitter

Bij lichte verstoppingen (als het water langzaam naar beneden loopt), is het mogelijk om de gootsteen te ontstoppen door 5 afgestreken lepels grof zout, 5 afgestreken lepels natriumbicarbonaat en 2 liter kokend water (op 100 ° C) te gieten. de gootsteenafvoer. C op het fornuis). U moet 15 minuten wachten voordat u de kraan weer kunt openen. Twee glazen kokende azijn en een eetlepel zout kunnen ook nuttig zijn ontstop de gootsteen.

Hoe de gootsteen te ontstoppen met de doe-het-zelf-afvoerreiniger

Als je gootsteen erg verstopt is en je niet zonder een agressief product kunt, kun je zelf een zelfgemaakte afvoerreiniger maken die minder giftig is omdat hij beter gedoseerd is.

Koop Caustic Soda-vlokken (1 kg op Amazon is ongeveer 8 euro inclusief verzendkosten).

Maak een mengsel van kokend water, azijn en frisdrank, voeg slechts één eetlepel natronloog per liter toe. Deze samenstelling is meer dan effectief om de gootsteen te ontstoppen, maar ... wees voorzichtig met het omgaan met de frisdrank met de juiste voorzichtigheid en respecteer de regels en instructies op het etiket.

Ontstop de gootsteen met de hydraulische sonde

Zoals gezegd laat een goede loodgieter om de gootsteen te ontstoppen geen bijtende soda-gebaseerde drainagereiniger erin ... maar gebruikt een hydraulische sonde. Hoe de gootsteen ontstoppen en slechte geuren elimineren? Steek de metalen sonde in de verstopte afvoer. Als de occlusie erg ver is en zich in een distale positie van de sifon bevindt, moet u veel metaaldraad laten zakken.

De meest effectieve flexibele sondes zijn de spiraalvormige sondes die beweging mogelijk maken door middel van een speciale knop aan de achterkant. Spiraalvormige metalen sondes zijn erg handig voor zowel interne obstructies als externe obstructies in het carter.

Een spiraalvormige sonde kan worden gekocht bij de ijzerhandel bij u in de buurt of door te profiteren van de online aankoop. Onder de verschillende producten op internet wijzen we op de "plunjer met spiraalvormige sonde", aangeboden op Amazon voor een prijs van 17,91 euro met gratis verzending.

Diverse tips over huishoudelijke hygiëne en doe-het-zelf schoonmaak

De verstopte leidingen zijn zij niet het enige probleem met uw kranen? Als de overmatige hardheid van het water sterke kalkaanslag veroorzaakt, kun je preventief spelen: de badkamer- en keukenkranen worden helderder en minder vatbaar voor kalkaanslag als je er af en toe een in vaseline gedrenkte doek overheen haalt.

Als je dit artikel leuk vond, kun je me volgen op Twitter, me toevoegen op Facebook of mijn foto's bekijken op Instagram, le vie dei sociaal ze zijn oneindig! :)


Video: Klussen met Mooiland. Hoe ontstop ik de afvoer van de gootsteen en wastafel? (Mei 2022).