Zoekopdrachten

Garnalen schoonmaken

Garnalen schoonmaken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Garnalen schoonmaken: een praktische gids die uitlegt hoe je garnalen feilloos schoonmaakt. Advies over de meest voorkomende soorten, van klassieke gamba's tot gamba's.

DEgarnalenze slagen erin om dat te gevenaanrakenvan delicatesse bij elke gang. Een simpele salade van rucola, garnalen en Parmezaanse kaas kan als een bijzonder gerecht worden beschouwd! Van alle schaaldieren is degarnalenhet wordt waarschijnlijk het meest gewaardeerd, maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen weet het hoe ze schoonmakenhet risico lopen om echte rommel te maken in de keuken.

Wat zijn degarnalen om rauw te eten?

Al de garnalenze kunnen rauw gegeten worden, maar de meest gewaardeerde variant is ongetwijfeld die vanRode garnalen. De rode garnalen hebben een zeer specifieke smaak van het vlees, waarvan de meest waardevolle afkomstig zijn uit de wateren van Ligurië of Sicilië (het gebied Mazara del Vallo is juist populair vanwege derode garnalen!).

Wat is het verschil tussen garnalen en garnalen?

Andere soortengarnalenveel gebruikt in de keuken zijn degarnalenWat is het verschil tussen garnalen en garnalen?De garnalen ze zijn te herkennen aan de aanwezigheid van roze of grijze strepen, hebben een iets dikkere body dan de garnalen. Ze komen overal in de Middellandse Zee voor en worden gewaardeerd om de smaak van delicater vlees dan garnalen.

Rode garnalen, garnalen en garnalen. De garnaal kan wel 18 cm groot worden! Ze worden op veel locaties over de hele wereld gevangen. Die op onze markt komen over het algemeen uit Argentinië, ze worden bevroren of ontdooid verkocht. Ze zijn zeer geschikt om te grillen.

Garnalen schoonmaken

Enkele curiosa over de verschillen tussenrode garnalen, garnalen en garnalen, gaan we verderschoonmaakvan deze schaaldier. Hier komen we eindelijk bij de noodlottige vraag:hoe maak je garnalen schoon?

De garnalen worden schoongemaakt als ze nog rauw zijn, de "externe korst" (die het schild wordt genoemd) mag alleen worden verwijderd als dereceptvraagt ​​u om alleen garnalenpulp te gebruiken. Ik zal het je uitleggenhoe garnalen schoon te makenop een volledige manier, om alleen het vruchtvlees te verkrijgen.

 • Verwijder het hoofd van het lichaam.
 • Pak een flap van het schild in overeenstemming met "de benen", verwijder deze voorzichtig
 • Blijf het hele schild losmaken tot aan de staart die u volgens het recept kunt bewaren of wegsnijden
 • Snijd met een dun mes in de achterkant van degarnalen, op deze manier kun je de "zwarte draad" verwijderen ... om dit onderdeel te verwijderen, gebruik een tang of een tandenstoker, anders, als je de prestatie met je handen probeert, loop je het risico het te breken en de situatie te verergeren!
 • Spoel de garnalen af ​​onder stromend water.

En als je in plaats daarvan wiltgegrilde garnalen maken?
In dit geval hoeft u het schild niet los te maken en is het schoonmaken gemakkelijker. Dit garnalenreinigingssysteem is handig voor:

 • Gegrilde garnalen
 • Gebakken
 • Gestoomde garnalen
 • Kook ze
 • Andere recepten waarbij hele garnalen worden gebruikt

Hoe worden garnalen schoongemaakt?

 • Verkort de antennes.
 • Snijd de garnalen op de rug met een schaar en verwijder de zwarte filet.

Let op: je mag de kop of de schaal niet verwijderen. Bij veel soorten koken zijn de schaal en de kop in staat om het interne vocht van de pulp te behouden en bovendien de andere ingrediënten van het recept op smaak te brengen.

Integendeel, u kunt ookmaak de garnalen schoonhet verwijderen van het schild maar het vruchtvlees met de kop en de staart laten. Denk er altijd aan om de zwarte draad te verwijderen. Dit preparaat is zeer sierlijk en wordt veel gebruikt in de kuren vanrode garnalen sashimi(rauwe rode garnalen).

Garnalenbouillon: cartoon met restjes

Wij zijn een portaalGroen, ecologie is ons motto en we nodigen u uit om zo min mogelijk afval te produceren, te beginnen met de keuken! Dus wat te doen met garnalenresten? Degarnalenkoppen, maar ook schilden en staarten kunnen een waardevol hulpmiddel zijn om voor te bereidenvisbouillon, stripboek of bisque. Weet dat de strip veel wordt gebruikt om soba op smaak te brengen, voor ramen-soep of gewoon om een ​​vissoep te bereiden, zoals ik je heb uitgelegd in het artikel over poonvis, waar ik je liet zien hoe je visfilets kunt krijgen en ze vochtig kunt koken, alleen met vis bouillon.

Hoe maak je de strip?

 1. Verhit een eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag.
 2. Bak de garnalenkoppen, schelpen en staarten bruin met gehakte groenten (sjalot of knoflook, wortel en selderij).
 3. Blend met een glas droge wijn.
 4. Giet een liter water en kook 30 minuten.
 5. Plet de garnalenkoppen en schelpen.
 6. Filter en gebruik de strip opsoep koken, risotto'sof andere gerechten op basis van vis.


Video: Garnalen pellen (Mei 2022).