Zoekopdrachten

Bouvardia: variëteiten, teelt en ziekten

Bouvardia: variëteiten, teelt en ziekten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het geslacht van planten dat wordt genoemd Bouvardia het behoort tot de Rubiaceae-familie en produceert bloemen die erg populair zijn, zowel vanuit esthetisch oogpunt als vanwege hun intense geur. Deze plant is inheems in Mexico en van sommige landen in Zuid-Amerika wordt hij geclassificeerd als een kleine groenblijvende struik, met een bossig karakter, met houtachtige stengels en veel dunne takken bedekt met donkergroene bladeren, met gladde randen. Als het tijd is om te bloeien, is de Bouvardia produceert buisvormige bloemen die altijd erg geurig zijn, maar afhankelijk van de beschouwde variëteit verschillende kleuren kunnen hebben. We vinden ze meestal verenigd in clusters.

Bouvardia: teelt

Het kweken van deze prachtige plant is nogal triviaal, het belangrijkste is om te doen aandacht voor het klimaat, omdat het vanwege zijn oorsprong niet gewend is aan een klimaat als het onze. In de lente en zomer moeten we hem op een heldere plek plaatsen, maar zonder dat de zonnestralen te direct zijn, met temperaturen van 15 ° C tot 24 ° C. Bewaar hem in de winter altijd in het licht, ook niet bij direct zonlicht, en nooit bij temperaturen onder de 13 ° C.

De bouvardia-grond moet altijd de laatste zijn, dus we geven vaak water, vooral in de zomer, en wanneer het tijd is om te verpotten, of wanneer de wortels alle beschikbare ruimte hebben ingenomen, kunnen we een grond gebruiken die gemengd is met een beetje grof zand dat bevordert de afvoer en vermijdt de vorming van waterstagnaties.

In de maanden maart tot en met september kunnen we deze plant bemesten met een vloeibare meststof om bij het irrigeren met het water te mengen, richting de zomer dan de Bouvardia het bloeit en geeft ons prachtige parfums. De takken moeten echter tegen het einde van de winter worden gesnoeid en worden meestal ongeveer tien centimeter van de basis van de plant afgesneden, die onmiddellijk reageert door nieuwe scheuten te produceren.

Bouvardia: vermenigvuldiging

Deze planten doen dat vermeerderen door stekken, door zaad of door worteldeling. Wanneer u doorgaat met de eerste methode, moet u het snijden in de lente, ongeveer 10 centimeter, vanaf het knooppunt afsnijden. Het eindgedeelte van het snijden moet worden ondergedompeld in een rhizogeen poeder om het rooten te vergemakkelijken, dan kunnen we het rangschikken in een grond gevormd door turf en grof zand op een diepte van ongeveer 1,5-2 centimeter.

Op dit punt is het belangrijk om de vaas te beschermen met een kap, om een ​​constante temperatuur te behouden en overmatig vochtverlies te voorkomen. Pas als de stek is geworteld en de eerste scheuten zijn vertoond, is het mogelijk om de pot te bevrijden van zijn bescherming door hem positie zo helder mogelijk. Wacht nog wat langer en als de zaailingen voldoende zijn gegroeid, is het mogelijk om ze over te planten in een grotere pot en met een geschiktere grond voor hun groei.

Bouvardia: variëteit

Onder alle meer dan vijftig soorten Bouvardia, laten we de meest relevante bekijken.

Daar Bouvardia Domestica het is een van de meest gecultiveerde hybriden en heeft een zeer langdurige bloei gekenmerkt door een witte of rood / roze kleur. Het is niet erg groot, het is niet hoger dan 70 centimeter. Daar B. longiflora het heeft prachtige witte bloemen, verzameld in trossen en zeer geurig, op dichte en gebogen takken bedekt met glanzende groene bladeren. ternifolia het is inheems in Mexico en heeft zeer bijzondere bladeren bedekt met een lichte dons en met gladde randen. De bloemen zijn rood, vaak verzameld in trossen die aan het einde van de takken verschijnen, altijd geurig en buisvormig.

Dan is er de B. jasminiflora bekend om zijn kleine bladeren en witte bloemen die in de winter ontkiemen. De laatste soort die we willen onthouden is de B. humboldtii, van bescheiden omvang en wordt vaak beschouwd als een variëteit van de longiflora met grote, witte en geurige bloemen.

Bouvardia: ziekten

Als het ons lukt om onze plant goed te houden, zal het ons geen problemen en zorgen geven, omdat het meestal een geslacht is dat er een laat zien robuuste gezondheid. Wanneer het beschadigd raakt, wordt dit vaak veroorzaakt door slechte teelttechnieken.

Wanneer we het overdrijven met water geven, kan het gebeuren dat de bladeren en de bloemen vallen af ​​of rotten. Het is tijd om de wortels te controleren, eventuele rotte wortels te verwijderen en de fout niet te herhalen. Het kan helaas ook gebeuren dat de bladluizen de plant aanvallen, kunnen we haar verdedigen met specifieke pesticiden die direct verkrijgbaar zijn bij een goede kwekerij.

Bouvardia: naam en nieuwsgierigheid

Wij danken de dokter van Lodewijk XIII en de opzichter van de Jardin Royal in Parijs,Charles Bouvard (1572 - 1658), de naam van deze prachtige plant waarvan nog steeds nieuwe soorten worden ontdekt. Het gebeurde ook in 2008 toen de Facultad de Ciencias, Universidad Nacional Autónoma de México, een nieuwe soorten, Bouvardia borhidiana, in de zuidelijke Sierra Madre, in Mexico.

Inmiddels bleek dat het niet alleen een mooie sierplant is maar ook nog eens bruikbaar. In de traditionele geneeskunde wordt het waterige extract van de bladeren gebruikt bij de behandeling van diabetes, maar in sommige staten van Mexico wordt veel meer gedaan. Inderdaad, het lijkt erop dat de B. terniflora kan werken als een tegengif voor het gif van adders, schorpioenen, bijen, mieren en andere insecten, evenals om hoest te bestrijden, dysenterie, maag- en hoofdpijn.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram


Video: Vreeken Bouvardia (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tadhg

  Yes, it's hard

 2. Webley

  Mee eens, dit zeer goede idee is zo ongeveer

 3. Kenward

  Je hebt ongelijk. Voer we bespreken.

 4. Gilvarry

  Dit is super heel erg bedankt

 5. Camlann

  Het zal gaan!

 6. Akker

  Iets waar ze niet aan hebben geleden aan dat argument.Schrijf een bericht