Zoekopdrachten

Bottarga: wat het is

Bottarga: wat het is


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bottarga: wat het is en gebruikt in de keuken. Waar te koop en nuttig advies. Verschil met kaviaar en vis geslachtsklieren.

De zee is een enorme voedselbron: het levert ons kreeftachtigen, mosselen, weekdieren, vissen, algen en viskuit zoals kaviaar (steurkuit) enbottarga(dat is een voedsel dat bestaat uit de hele eierstok van de vis).

Bottarga: wat het is

Wat is bottarga? Het is de eierstokzak van de vis, gedroogd en gezouten.

We hebben het over een voedingsmiddel dat bestaat uit de eierstok van de vis. De eierstok is de zak die de eieren bevat die, voordat ze de naam aannemenbottarga, ondergaat een droog- en zoutbehandeling.

Denaam bottarga waarschijnlijk afgeleid van het Byzantijnse Griekse "ootòrichon", wat betekent dat gedroogde en gezouten viseitjes nauwkeurig worden bepaald.

Daarbottargawordt gewonnen uit verschillendevissen. Erg populair is detonijn bottarga zelfs als de meest klassieke die van mul is.

Verschil tussen bottarga en kaviaar

In beide gevallen zijn het eieren. Het is belangrijk om te verduidelijken dat kaviaar in de meeste gevallen uit de eierstokzak wordt gehaald en vervolgens wordt verwerkt. Als het aankomt opkaviaarverder wordt exclusief verwezen naarsteur eieren.

Daarbottargavertegenwoordigteieren en eierstokzak, de eieren worden niet gescheiden en de verwerking is gemakkelijker.

Wat is mul bottarga?

De een vanmulis het soortbottargagebruikelijker: het wordt gewonnen uit vrouwelijke mul, dat wil zeggen mul. Daarmulin feite vertegenwoordigt het de gewone mul. Wanneer het vrouwtje vol is, wordt het voorzichtig gestript om de integriteit van de eierstokzak en de inhoud ervan niet te beschadigen.

Tonijn bottarga

Net als kaviaar is bottarga in de loop van de tijd ook een zeer gewild en duur gerecht geworden. Als het aankomt optonijn bottargaer wordt verwezen naar de eierstokzak van het vrouwtjeblauwvintonijnThunnus thynnus.

Ook in dit geval wordt de eierstok geëxtraheerd, gezouten en gedroogd.

Waar Bottarga kopen? In goed gesorteerde supermarkten of op zoek naar visverkopers die zelf produceren in badplaatsen.

Hoe bottarga te eten: recepten

Hoe eet je het? Eenmaal voorbereid, debottargahet kan op verschillende manieren in de keuken worden gebruikt. Het wordt in dunne plakjes gegeten, gehakt, geraspt om spaghetti op smaak te brengen of om een ​​beboterde canapé op smaak te brengen.

Daarrecepteenvoudiger ziet de bottarga in dunne plakjes gesneden, bevochtigd met extra vierge olijfolie met een sterk karakter en een paar druppels citroen. Op deze manier kan de bottarga alleen of met croutons worden gegeten.

Gesneden, debottargahet kan worden toegevoegd aan een groene salade, het wordt aanbevolen met rucola omdat het een vollere smaak heeft.

Tussenreceptende meest populaire is die van pasta met bottarga: spaghetti met bottarga is een must voor veel restaurants aan zee, vooral in Zuid-Italië. Wanneer bottarga wordt gebruikt om spaghetti of andere pastavormen op smaak te brengen, moet deze worden geraspt zoals op de bovenstaande foto's. Het klopt aan het einde.

Voor het volledige recept van een saus op basis van bottarga, nodig ik je uit om de pagina te bezoeken die gewijd is aan het originele recept van Trapani-pesto.

Gonadi van tonijn, zee-egel en bottarga

Heb je ooit gehoord van tonijn lattume? Niet alleeneierstokzak. Sommige vissen worden ook gewonnen uitfigatello of lattume. In deze context spreken we vanmannelijke geslachtsklieren.

Als hetbottargawordt gegeven door de eierstokzak van de vrouwelijke tonijn of mul, delattume van tonijnwordt gegeven door de geslachtsklieren van de mannelijke tonijn, of door dezaadvloeistofzak van de vis gevangen tijdens het broedseizoen.

Delattume van tonijnhet is een zeer gewild ingrediënt, ook al kan het idee sommigen koude rillingen bezorgen. Delattumehet kan vers of gedroogd worden gegeten, en het is een beetje alsof het het mannelijke equivalent is vanbottargaof vankaviaar.

In werkelijkheid zijn kaviaar, bottarga en lattume niet de enige eigenaardigheden die uit de zee komen en die we naar onze tafel brengen. Wanneer u besteltspaghetti met zee-egels, je eet eigenlijk de geslachtsklieren van de egel. Voor meer informatie over het onderwerp: hoe eetbare zee-egels te herkennen.


Video: Horeca Online Tools (Mei 2022).