Zoekopdrachten

Kinesiologietest: wat het is, hoe het te doen en betrouwbaarheid

Kinesiologietest: wat het is, hoe het te doen en betrouwbaarheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De kinesiologische test is een test die de discipline volgt van toegepaste kinesiologie waar de laatste tijd steeds meer mensen interesse in tonen. Om te begrijpen over welke test we het hebben, is het goed om dit nieuwe gebied te verdiepen en te begrijpen op welke principes het is gebaseerd.

Kinesiologische test: wat het is

Veel doktoren naderen de toegepaste kinesiologie daarom ook de kinesiologische test als onderzoeksinstrument gebruiken. Waar is het voor? Als het door een professional wordt uitgevoerd, kan het worden gebruikt om diagnoses te stellen door te kijken of die er zijn onevenwichtigheden in ons organisme en wat zijn de mogelijke oorsprong. Het is ook een manier om te begrijpen of een bepaalde therapie of behandeling effectief is geweest.

De kinesiologische test is een spiertest. George Goodheart, ontdekker van deze techniek, definieerde het als "de code om tegen het lichaam te spreken en er antwoorden van te ontvangen: het lichaam liegt niet, maar we moeten de juiste vraag op de juiste manier stellen".

Kinesiologische test en kinesiologie

Voordat u gaat kijken hoe deze test werkt, moet u beter begrijpen op welke principes deze is gebaseerd toegepaste kinesiologie, definieerde de triade van gezondheid. Een van de basisteksten luidt: "Gezondheid berust op drie elementen die de zijden vormen van een ideale gelijkzijdige driehoek".

Deze drie elementen zijn de lichaamsstructuur, de psyche en de biochemie, alle drie de kanten staan ​​continu met elkaar in wisselwerking en beïnvloeden elkaar, dus het is niet zo triviaal om te begrijpen welke van de kanten de gecompromitteerde is, welke van de drie aanleiding geeft. op een probleem. De zijkant van de lichaamsstructuur is de basis van de driehoek en is ook degene die ervoor zorgt toegepaste kinesiologie eventuele onevenwichtigheden gaan onderzoeken en deze op de best mogelijke manier lokaliseren.

Dus hier is de kinesiologische test die naar toe gaat analyseer de kracht of zwakte van de spier wordt onderzocht om te begrijpen of er een probleem is dat moet worden opgelost. Wat interessant is, is het feit dat er een overeenkomst is tussen elke spier en het orgaan, dus er is een sterke verbinding waardoor we, vanuit de spieren, ook kunnen ingrijpen op andere delen van het lichaam.

Wanneer je aan de zijkant van de constructie handelt, heb je dus ook consequenties aan de andere twee zijden van de driehoek vanuit psychologisch en biochemisch oogpunt.

Kinesiologische test: betrouwbaarheid

Laten we, in plaats van de verantwoordelijkheid te nemen om te zeggen of deze test betrouwbaar is of niet, in de praktijk proberen te begrijpen hoe deze werkt. Als we een sterke hebben pijn in de benen, knieën We kunnen bijvoorbeeld meer leren door te ontdekken dat alles te wijten is aan het feit dat we kromme, gebogen benen hebben, waardoor de knieën naar buiten buigen en een abnormaal gewicht belasten.

Als u in dit geval een kinesiologische test, we stoppen niet bij een evaluatie van de houding, maar we proberen de oorzaken van de malaise beter te begrijpen door de toestand te bekijken waarin de spieren van het been die de knieën ondersteunen, dus de quadriceps, de sartorius en de tensor fascia lata zijn . Het zal duidelijk zijn welke van deze spieren een zwakke reactie heeft en de druk van de therapeut niet kan weerstaan.

Op dit punt, als de zwakke spier is geïdentificeerd, kan het aangesloten orgaan worden getraceerd en kan ook de gezondheidstoestand worden geanalyseerd. Als het de high-end tensor om ons te hebben verraden, zouden we merken dat we de toestand van de dikke darm, het aangesloten orgaan, bestuderen. Het had zelfs kunnen gebeuren dat een disfunctie van de dikke darm de musculatuur van de tensor fascia lata heeft aangetast, wat op zijn beurt problemen in de knieën veroorzaakte.

Hoe ga je op dit punt verder? We gaan op zoek naar de manier waarop de gezondheidstoestand van de'darm kan die van de knieën hebben beïnvloed, wordt dit gedaan door de handen van de patiënt die op de buik worden geplaatst. Nu is het aan de therapeut die, om de kinesiologische test uit te voeren, de Therapeutische lokalisatie, ook wel TL genoemd.

Indien blijkt dat de spier die in directe verbinding staat met de darm zwak is, zal het nodig zijn om eventuele problemen met de dikke darm op biochemisch niveau met de patiënt te onderzoeken. We zijn verhuisd naar een andere kant van de kinesiologie driehoek, hebben we problemen geanalyseerd die verband houden met bacteriële darmflora en vitaminetekort, kan een energetische deblokkering van de darm nodig zijn door middel van chiropractische technieken.

Dankzij de manier waarop de kinesiologische testis het gemakkelijk om de effectiviteit van de therapie die als geschikt wordt geïdentificeerd, te verifiëren. Wacht even en herhaal de test, u zou een andere reactie van de spier moeten voelen, zolang de therapie werkt.

Kinesiologische test: voedselintoleranties

We vinden kinesiologie en de therapeutische lokalisatie als technieken die ook worden toegepast om voedingsmiddelen te testen en te controleren op mogelijke intoleranties. We gaan zo te werk. De patiënt komt in contact met het voedsel en de therapeut voert een spiertest uit op een arm of been, als de geanalyseerde spier sterk is, zijn er geen allergieën of intoleranties, als deze zwak is, kunnen er enkele zijn.

Kinesiologie: boeken

Degenen die niet alleen geïntrigeerd waren door de test maar ook door de hele kinesiologie, kunnen zich verdiepen met wat lezen. Onder de publicaties die momenteel beschikbaar zijn, is er dit "Praktische handleiding toegepaste kinesiologie. De geest en het lichaam begrijpen door veranderingen in spierspanning en emotioneel evenwicht ", wat nuttig en interessant kan zijn.

Als alternatief is er ook een videocursus toegepaste kinesiologie met Touch for Health. DVD, zeker minder veeleisend, zelfs als deze effectief en serieus is.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: REIKI u0026 KINESIOLOGIE UITLEG EN BEHANDELING - REIKI EN KINESIOLOGIE PRAKTIJK SERAH - BOXTEL (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dantae

  Zeer controversieel, maar er is iets om over na te denken

 2. Mikaramar

  Ik denk dat je het fout hebt. Ik kan mijn positie verdedigen. Mail me op PM, dan praten we verder.

 3. Dagonet

  Ik vraag vergeving dat ik tussenbeide kom, maar ik stel voor een andere weg in te slaan.

 4. Coyle

  Het is onmogelijk.Schrijf een bericht