Zoekopdrachten

Kurkuma: eigenschappen en voordelen

Kurkuma: eigenschappen en voordelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kurkuma, een plant, een bloem, een poeder, een geliefd ingrediënt voor de intense kleur die ons ver weg brengt met de geest, maar ook voor de karakteristieke geur. Degenen die de eigenschappen kennen, kunnen het alleen als nuttig beschouwen, degenen die zich er niet van bewust zijn, weten niet wat verloren is gegaan en het is beter dat u leert hoe en wanneer gebruik deze rijke specerij van gunstige eigenschappen voor de gezondheid.

Kurkuma: plant en bloem

Als plant staat hij bekend onder de naam C. Longa, hij behoort tot de Zingiberaceae-familie net als gember en kardemom en wordt vaak hernoemd kurkum, "Indiase saffraan" of "arme man saffraan". Dit komt mede doordat het een spontane vaste plant is en geen moeite heeft om een ​​meter hoog te worden.

Versierd met grote, goedgroene dochters, de Kurkuma plant produceert grote gele bloemen terwijl de grondtoon cilindrisch en oranje is. De wortel is het deel dat ons zelfzuchtig het meest interesseert, omdat het die eigenschappen heeft die we proberen te verbeteren. Het wordt in de herfst geoogst, maar we kunnen het het hele jaar door kopen, vers of gedroogd en gemalen.

Kurkuma: eigenschappen

De eigenschappen zijn al lang bekend en komen van ver, net als deze specerij die van Chinese oorsprong is. Omdat Marco Polo er een hypothese van maakt wanneer hij erover praat in zijn 13e-eeuwse geschriften, is het zeker dat het spontaan groeit, zowel in Azië als in India en Maleisië.

Verrassend genoeg zijn ze echter de Grieken de eigenschappen ervan te hebben ontdekt en verspreid door een medisch boek te schrijven met veel advies om leverproblemen te bestrijden. Naast deze voordelen, voor onze gezondheid C. het schijnt ook een geluksbrenger te zijn: op hun trouwdag dragen Indiase vrouwen een klein stukje om hun nek dat hen vergezelt naar het altaar. Andere minder mysterieus eigendom maar erg handig van kurkuma is dat wat er als kleurstof, maar ook als specerij voor heeft smakelijke currygerechten.

Kurkuma: voordelen

Je hebt niet veel keus, ik moet je een beetje vervelen met een lijst omdat de voordelen die eraan verbonden zijn talrijk zijn en het zou onjuist zijn om over sommige te zwijgen. Het heeft belangrijke eigenschappen ontstekingsremmend, antioxidant en antitumor, zo niet ook antibacterieel en antihistaminica. Het is een goed ingrediënt voor spijsvertering en heeft een neuroprotectief effect, zuiveren en werkt ook als krampstillend. Mist er iets aan deze specerij?

Kurkuma: recepten

Voor degenen die om de lijn geven, specificeren we dat voordat we aan tafel gaan zitten 100 gram kurkuma bevat 354 Kcal, het aantal moet duidelijk in overweging worden genomen, aangezien er heel weinig kurkuma wordt gebruikt, zoals altijd bij kruiden, zeker niet om op te eten lepels.

Om te profiteren van de eigenschappen van dit poeder, is de beste manier om wat te koken goede gerechten ook gebruikmakend van het vanwege zijn smaak en geur. Er zijn veel Indiaas geïnspireerde recepten, zowel voor drankjes als voor zeer rijke losse gerechten, die vervolgens kunnen worden gebruikt om te bereiden masala, curry en hartige recepten op basis van vlees of groenten, zoals de linzensoep met kruiden genaamd “Dahl”.

Voor wie niet teveel wil experimenteren maar toch kurkuma wil gebruiken, is er geen tekort aan risotto's en omeletten met een Europese smaak maar wel met een vleugje kurkuma wat je verrijkt en je beter laat verteren

Kurkuma en honing

Als deze specerij alleen al erg krachtig is, samen met de honing waar hij van is natuurlijk antibioticum, wordt een zeer krachtig natuurlijk antibioticum dat in staat is om de meest voorkomende bacteriën te vernietigen en tegelijkertijd de ziekten van het slechte seizoen te voorkomen, waardoor de natuurlijke afweer van ons lichaam. Dit alles zonder enige negatieve effecten op intestinale microflora, die andere, minder natuurlijke antibiotica doen.

Kurkuma thee

Om een hete kurkuma drank er is niet veel voor nodig en de voordelen van het nippen zijn onbetaalbaar. Neem 2 theelepels van dit kruidenpoeder en giet ze in kokend water, voeg honing en een snufje citroensap toe. De zwarte peper, dan verbetert het de opname van de gunstige eigenschappen van kurkuma, zodat we een snufje kunnen toevoegen en we krijgen een goede remedie tegen verkoudheid.

Kurkuma poeder

Naast de kruidenthee wordt het poeder ook in de keuken gebruikt, het is inderdaad essentieel als je het eenmaal hebt geprobeerd. Er zijn echter andere manieren om deze stof in te nemen, die ook kunnen worden gekocht pillen en integratorsi, of als basis voor een etherische olie. Als we besluiten dat we een kopje kurkuma-thee willen drinken, is een verpakking van 1 kg van het poeder waarmee we het willen bereiden online voor 17,55 euro op Amazon.

Kurkuma in tabletten

Voor degenen die de smaak van deze specerij niet lekker vinden, maar wel van de eigenschappen houden, zijn hier de tabletten, op Amazon met minder dan 30 euro 180 worden gekocht, een voorraad voor drie maanden of langer.

Kurkuma: contra-indicaties en bijwerkingen

Er zijn geen specifieke contra-indicaties als we deze specerij op een redelijke manier innemen, natuurlijk als we overdrijven, kunnen we waarschuwen misselijkheid of maagzuur. We zorgen ook voor allergieën en controleren de actieve ingrediënten die het bevat. Over het algemeen is het het beste om het niet te gebruiken als u er last van heeft hemofiele aandoeningen, van berekeningen of als je in lief wachten.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren:

 • Kurkuma: toepassingen
 • Kurkuma: helende eigenschappen
 • Pubalgie: symptomen, remedies en oefeningen
 • Kurkuma: hoe in te nemen
 • Kurkuma-masker voor acne


Video: Kurkuma voor een Betere Gezondheid (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Elvin

  Durf het gewoon nog een keer te doen!

 2. Atelic

  Best goede site, maar ik zou graag een versie voor de PDA willen zien.

 3. Nerian

  Ik zal het weten, bedankt voor de informatie.

 4. Kigakree

  Ik ben eindig, ik verontschuldig me, maar dit is compleet anders en niet dat ik het nodig heb.Schrijf een bericht