Zoekopdrachten

Populier: variëteiten, kenmerken en bladeren

Populier: variëteiten, kenmerken en bladeren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Populier, van Populus, is de naam van een bekende en vrij wijdverspreide boom op het noordelijk halfrond, die geen invloed heeft op zijn roem en schoonheid. Het behoort tot de Salicaceae-familie en het groeit erg snel, tot 30 meter, de records van hoogte variëren ook van soort tot soort en er zijn ongeveer dertig populieren. In Italië komen we veel van deze bomen tegen Po-vallei: het wordt verbouwd aan de oevers van de Po 'en zelfs als je er met de auto of trein langs komt, valt zijn aanwezigheid meteen op.

Witte populier

De P. wit het heeft lichtere bladeren maar de kleur is duidelijk zelfs op de schors die zeker niet te donker van aard is. Als we het echter specifiek hebben over witte populieren, willen we de "populus alba”, Met schors en onderzijde van wit blad. Het kan worden verward met de grijze, die echter meestal meer in hoogte groeit en ook minder openhartig is.

Wit of niet wit, het loof van deze boom is niet dicht, het heeft een elegante en slanke vorm, waardoor de populier groter lijkt dan hij is. Deze lichte kleur, duidelijk te onderscheiden van die van andere bomen, maakt hem ook bijzonder populair als het om creëer "beweging" visueel in parken en tuinen. Recht, recht en knoestig, de stam heeft veel vertakkingen, de bast is wit, hooguit grijs van kleur maar altijd heel licht, die met de jaren iets donkerder wordt maar nooit donkere tinten bereikt.

Zwarte populier

Onder de dertig wijdverspreide soorten populier is er ook de zwarte. In werkelijkheid is de bast van de exemplaren van deze variëteit niet echt zwart, maar hij kan worden opgemerkt en wordt zo genoemd omdat hij veel donkerder dan gemiddeld. Het neemt onmiddellijk een grijze, geaccentueerde tint aan en de bladeren zijn in het voorjaar iets donkerder, zelfs koperkleurig. Andere soort is degene die "balsamina" wordt genoemd omdat het winterknoppen heeft die, wanneer ze in het voorjaar opengaan, een sterke en aangename geur afgeven.

Aspen populier

Heel minder gebruikelijk dan zwart en wit, maar met een naam die nieuwsgierigheid opwekt, is dat zo ook de "tremulous". Het wordt zo genoemd, zoals je je kunt voorstellen, waarom zelfs in de aanwezigheid van een heel zwak briesje, het loof en elk afzonderlijk blaadje trilt, trilt, schudt zacht.

Populier: blad

De bladeren van de populieren ze zijn heel gemakkelijk meer te herkennen aan kleur dan aan vorm. De vorm is ovaal of ruitvormig, ze kunnen ook gelobd zijn, maar het meest opvallende is dat het bovenste gedeelte krijgt een bruingroene kleur en het is meer glanzend terwijl de onderste lichter en ondoorzichtig is.

Met deze boom, met veel van deze bomen, worden ze vaak gemaakt schermen of windschermen. Ze moeten echter worden beschermd tegen gevaren zoals chrysomela, die aan de bladeren knaagt en ervoor zorgt dat ze vervormen of, vooral bij jongere en verwaarloosde planten, de dood.

Populier: houtkenmerken

De hout heeft zijn vijanden, allereerst of bijna alle de keverlarve die, door tunnels in de takken te graven, de minder resistente planten om te drogen. Jammer want het hout van deze plant is bijzonder mooi en gewaardeerd. Niet alleen voor meubels en stoffering maar ook voor tuinaccessoires. Welke? Bijvoorbeeld de decoratief vogelhuisje, 6 × 6 cm, verkrijgbaar op Amazon voor € 3,69 inclusief touw om hem op te hangen

Populier: stuifmeel

Alvorens af te sluiten, een hint naar het "defect" beter bekend dan deze boom, het stuifmeel dat mensen die er allergisch voor zijn zo gek maakt. Dit probleem is vrij wijdverbreid en vervelend. De vruchten, die eruit zien als kleine eivormige capsules, bevatten donzige zaden maar als ze volwassen worden, geven ze zaden vrij die later komen verspreid in de wind. En dus gaan ze irriteren dat hij er allergisch voor is.

Populier: nieuwsgierigheid

Laten we eerst kijken waar de naam vandaan komt. Van het Latijn 'Populus ", in feite wordt het geassocieerd met het idee van boom van de mensen maar het wordt verkeerd gedaan omdat de etymologie anders is en niet goed bekend, het kan ook Grieks zijn.

Er zijn andere, minder technische en creatievere aannames, zoals degene waaraan de naam van deze boom is ontleend Piazza del Popolo van Rome, van een oud bos van zwarte populieren dat daar in nietsvermoedende tijden zou zijn gegroeid. Van Rome passeren we naar Venetië waar we er een vinden boot allemaal in populierenhout gebouwd door de schipper uit Chioggia Antonio Salani die de eerste historische regatta in de stad won. Toch zou hetzelfde hout door Leonardo da Vinci zijn gebruikt voor een heel ander doel, namelijk om zijn beroemde te schilderen Mona Lisa. Niet het hout maar de bast, het kan ook gegeten worden, op smaak gebracht met een beetje olie en zout, pas na grondig gewassen te zijn.

We vinden deze boom ook erg aanwezig in de Keltische cultuur, waar hij er een vertegenwoordigt plant gewijd aan de doden in de strijd en een sterrenbeeld voor degenen die zijn geboren tussen 4-8 februari, 1-14 mei, 5-13 augustus, 3-11 november, mensen die neigen tot pessimisme, contemplatie en kritiek.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook, Google+, Instagram

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren:

 • Bud-derivaten
 • Piopparelli: recepten
 • Amandelbloesems
 • Cypress populier


Video: Heavy Rain and Wind Sounds For Sleeping. Relaxation - 10 Hours (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Enapay

  Ik feliciteer, dit idee is trouwens nodig

 2. Maktilar

  Dit bericht is onvergelijkbaar)))), het is interessant voor mij :)

 3. Uwaine

  Ik kan zoeken naar een link naar een site met veel artikelen over dit onderwerp.

 4. Julian

  Ik sta versteld van de vindingrijkheid en verbeeldingskracht van de gerespecteerde auteur!

 5. Venjamin

  Ik kan je aanraden een site te bezoeken met veel informatie over het onderwerp dat je interesseert.Schrijf een bericht