Zoekopdrachten

Gezouten boter: recept

Gezouten boter: recept


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Frankrijk eten ze er veel van zout boter, en het verbruik ervan nam toe in de periode van het verdwijnen van de koninklijke belasting op dit voedsel, wat de bevolking ertoe aanzette het opnieuw te eten in gelijke en zelfs grotere hoeveelheden dan vóór de invoering van de belasting. Dit voer werd niet alleen in het dagelijks leven gebruikt onderdeel van het dieet van de Fransen maar het werd ook gebruikt als cadeau om naar bruiloften te brengen. Stel je niet voor dat mensen opdagen met een doos in hun hand, di boter: genomen in grote hoeveelheden was het toen handgesneden prachtige choreografieën van grote afmetingen en aanzienlijk gewicht gaan creëren.

Nu, hier gaan we niet te veel onderzoeken over de kunst van het beeldhouwen van dit specifieke type boter, onze interesse is richt zich op zijn eigenschappenervan uitgaande dat niemand van ons in het dagelijks leven tijd heeft om kleine kunstwerken in de keuken te maken, is het tegenwoordig beter om ons te concentreren op wat we eten en waarom bepaald voedsel meer gewaardeerd wordt door ons lichaam dan andere.

Gezouten boter: wat het is

Op het eerste gezicht hoe we het noemen zout boter het kan erg lijken op de klassieke Italiaanse boter, zelfs als je bij de eerste smaak beseft dat we het hebben over twee heel verschillende smaken en dat zelfs een ietwat dun gehemelte kan onderscheiden. Het is een voedingsmiddel geclassificeerd als een melkderivaat en het is niet typerend voor ons schiereiland, maar in het algemeen toe te schrijven aan de gastronomische tradities van Noord-Europa.

Als ik Noord-Europa zeg, denk ik vooral in dit geval naar Bretagne en Laag-Normandië, in feite is het geen toeval dat we het in de inleiding al over Frankrijk hebben gehad zonder te ontkennen dat gezouten boter nog steeds zeer succesvol is in andere Noordelijke landen zoals die van het Scandinavische schiereiland, maar ook in Groot-Brittannië en Denemarken, zo niet in Duitsland. Zelfs in Italië wordt het behoorlijk gewaardeerd, ook al is het niet zo populair als elders, ook vanwege het feit dat we het gebruiken andere soorten toppings. Maar zelfs op ons schiereiland is er geen tekort aan mensen die de smaak bijzonder waarderen hartig, anders dan de klassieke ongezouten boter.

Net als de klassieke boter, de zoute bevat veel voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam, zoals vitamine A, D en E, dus het moet niet worden gezien als een vijand van ons dieet of onze gezondheid. Het is een kwestie van consumeren in de juiste aanbevolen hoeveelheden zonder te overdrijven, maar er is zeker geen sprake van een verbod op onze menu's. Gezouten boter levert ons op vitamine A, vitamine die helpt om een ​​gezond zicht te behouden en om de afweer van het immuunsysteem hoog te houden.

Daar vitamine D in een deel van deze boter, hebben we het nodig om mineralen zoals calcium te assimileren, dat ziekten zoals osteoporose voorkomt door botten en tanden te versterken. Onder de vitamines die door dit voedsel worden geleverd, is er ook E, dat een sterke antioxiderende werking heeft en ons immuunsysteem ondersteunt.

Iedereen die denkt dat gezouten boter een zwaar voedsel is om te verteren, heeft het mis, ga gewoon kijken hoe het wordt gemaakt. Het blijkt dat het is samengesteld uit zuren met een korte keten die het maken goed verteerbaar.

Gezouten boter: hoe het moet

De analogieën met de klassieke boter ook in het bereidingsproces, aangezien zelfs de zoute kan worden verkregen met dezelfde methoden, door middel van oppervlaktebehandeling of door centrifugatie, en vervolgens verder gaat met de pasteurisatie van de melkroom. De laatste stap zorgt voor kloppen en de mengfase van de verkregen massa, dit dient om de boter zijn typisch compacte uiterlijk te geven zonder waterige delen, degene die we gewend zijn verpakt of geserveerd aan tafel te zien.

Tot dusver hebben we het niet over zout gehad en het is geen vergissing geweest. Pas op dit punt gaan we, met onze boter klaar, verder met de zoutfase, in een percentage van 2%. Eenmaal daar zouten had een specifiek doel, om ervoor te zorgen dat het product langer houdbaar was, maar vandaag is het een keuze die puur door smaak wordt bepaald en die niet langer te maken heeft met houdbaarheidsdata van voedsel.

Terugkomend op het proces van het bereiden van de boter, om een ​​heel bijzondere gezouten boter te noemen en, vreemd maar waar, afkomstig uit Frankrijk. In Laag-Normandië, de Isigny boter, de enige bestaande boter die de met de BOB beschermde oorsprongsbenaming heeft gekregen. Het is een bijzonder product, het wordt bereid door de melk van de koeien ongeveer 24-48 uur te laten rusten en vervolgens op te warmen tot een temperatuur van 40 ° C. Het verkregen product wordt afgeroomd en ingeënt met melkzuurfermenten en gaat dan verder met het "gebruikelijke" boterproductieproces. Dit zijn de eerste momenten van het proces dat deze Normandische gezouten boter speciaal maakt.

Gezouten boter en karamel

Een van de bekendste recepten op basis van gezouten boter is die van karamel die ermee wordt gemaakt. Het is een oud recept, dat dateert uit 1977 toen Henri Le Roux, a Quiberon chocolatier, in Bretagne, experimenteerde hij met de ingrediënten die hij elke dag gebruikte en merkte dat hij tot zijn eigen verbazing een voedingsmiddel uitvond dat toen vooral in zijn omgeving veel succes vond. Hij voegde wat toe gezouten boter gekarameliseerde suiker en daarna voegde hij wat room toe om een ​​saus te krijgen die dan hard kan worden gemaakt. Deze karamel kan zowel in snoepformaat, hard als in een vullend formaat voor snoep worden geconsumeerd, indien zachter gelaten.

Gezouten boter: recepten

Er zijn andere recepten die ze tussen zien gezouten boter ingrediënten, zowel zoete als hartige recepten. Blader door mijn mentale receptenboek en haal de appeltaart en de gezouten boterkaramel eruit. Kook de deegbodem of om het voor te bereiden pasta brisee en gebruik het vervolgens om de bodem van een pan te bedekken waarop we een goede dosis gezouten boterkaramel kunnen smeren die we nu hebben leren bereiden.

De laatste hand zijn de appels, die op de karamel worden geplaatst zodra ze in dunne plakjes zijn gesneden. Vul de pan tot de rand en bak dan ongeveer 20 minuten op 180 ° C. Voor het terug serveren kan het met suiker worden bestrooid om het te maken karameliseer met nog eens 5 minuten in de oven. Andere recepten met gezouten boter zijn variaties op Tiramisu of Macarons, smakelijke variaties die ik je uitnodig om te experimenteren.

Gezouten boter: koekjes

Met de Zout boter Er kunnen ook koekjes worden bereid die, zoals je je kunt voorstellen, een licht zoute nasmaak hebben. Het moet gezegd worden dat er veel suiker in het deeg zit, dus laten we geen pretzels verwachten, het zijn en blijven koekjes in de ware zin van het woord. Ze hebben ook een naam, ze noemen zichzelf Galettes Sablées en om ze te bereiden wordt dezelfde procedure gebruikt als voor klassiek kruimeldeeg met verschillende doses en verhoudingen.

Hoe gezouten boter te gebruiken

Tot nu toe hebben we er enkele gezien zoete recepten met de zout boter als ingrediënt maar het kan ook rauw gebruikt worden of bij de bereiding van hartige gerechten. Als u naar Frankrijk reist, is het zeer waarschijnlijk dat u hem zult ontmoeten bij een van zijn eenvoudigste gelegenheden: uitgespreid op brood met een sluier van jam erop.

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook, Google+, Instagram


Video: HOMEMADE KARAMELSAUS (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Chris

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we het bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Fesar

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik heb het erg druk. Maar ik zal terugkeren - ik zal zeker schrijven wat ik denk over deze kwestie.

 3. Calder

  Naar mijn mening hebben ze het mis.

 4. Shaktishicage

  Niet het ongeluk!Schrijf een bericht