Zoekopdrachten

Rooibos: eigenschappen en voordelen

Rooibos: eigenschappen en voordelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rooibos, betekent "rode struik", in het Afrikaans, een van de officiële talen van Zuid-Afrika en dit is in feite het land van oorsprong. Tegenwoordig wordt het ook wel roodharige of Afrikaanse rode thee genoemd, het is eigenlijk niet bedoeld als plant maar al in de vorm van een aftreksel.

Rooibos: plant

De bladeren waarmee het wordt geproduceerd zijn die van de gelijknamige plant, behorend tot de peulvruchten familie, we kunnen het alleen vinden in de Cederberg-regio, een gebied waarvan de inwoners voor het eerst "het blad aten" met begrip van de voordelen en eigendom van de Rooibos.

Ze hebben deze prachtige plant niet voor zichzelf gehouden, sterker nog, de eerste import in Europa begon: als we hier vandaag van kunnen nippen goede thee we moeten een Zuid-Afrikaanse kolonist van Russische afkomst bedanken die besloot groot te worden en iedereen te laten genieten van de eigendom del Rooibos produceert het op grote schaal. Zelfs als de hele wereld het weet en waardeert, blijft het daar nationale drank van Zuid-Afrika.

Rooibos: eigendom

De eerste eigenschap die velen al zullen kennen, del Rooibos, het is de afwezigheid van cafeïne, daarom heeft het de voorkeur boven zowel zwarte als groene thee, alle drie zijn gelijk in termen van antioxidanten. Maar dat is pas het begin: het heeft een inhoud van zeer lage tannines en dit betekent in de praktijk dat het zoet blijft, zelfs als we vergeten naar de infusietijd te kijken en de bladeren een tijdje laten weken. Weinig tannines dus, maar veel vitamines, vooral C, en vervolgens natuurlijke stoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam: magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium.

Rooibos: voordelen

De voordelen zijn duidelijk als je er continu van nipt, wees gerust dat we een kopje in onze handen hebben elixer met lange levensduur gezien de stoffen die het bevat tegen de vorming van vrije radicalen.

Een paar slokjes Afrikaanse rode thee helpen ook immuunsysteem om te reageren op infecties en cafeïnevrij te zijn, kunnen zelfs de kleintjes of degenen die het niet verdragen genieten van de gunstige effecten, die nog lang niet op zijn.

De Rooibos isook aanbevolen bij misselijkheid en maag- en darmaandoeningen, het heeft een krampstillend en spijsverteringseffect.

Biologische Rooibosthee

Puur of gearomatiseerd, los of in sachets, de biologische thee van Rooibos het is voortreffelijk en biedt een dampend welzijn. We kunnen het ook op een gepersonaliseerde manier op smaak brengen door een stukje kaneel toe te voegen of, nog beter naar mijn smaak, kleine schillen van citrusvruchten. Ik geef er de voorkeur aan om af te wisselen, dan de pure te kopen en op basis van de dag te beslissen, op Amazon kunnen vier verpakkingen van veertig sachets, voor 26,60 euro, ons vergezellen voor 160 dagen welzijn, bijna een heel seizoen.

Rooibos Chai

Als je thee wilt zetten Rooibos op de traditionele manier is het nodig om de tijd te hebben om bladeren en twijgen te verzamelen om met houten stamper te hakken en te laten fermenteren om een ​​zoete en rode drank te verkrijgen, uitstekend zelfs zonder suiker. Tegenwoordig is het moeilijk om de tijd te hebben om dit allemaal te doen, maar het is niet nodig om onze dagelijkse dosis op te geven Amberrode rooibos. Een pakje sachets op Amazon kost 2,70 euro en is binnen enkele minuten klaar.

Rooibos voor gewichtsverlies

Naast het feit dat het perfect is voor mensen die aan stenen lijden, omdat het vrij is van oxaalzuur, onze infusiehet wordt aanbevolen voor mensen met hypertensie. Velen voelen zich er echter toe aangetrokken vanwege het feit dat het caloriegehalte nul is. Meer dan je afvallen, dus - en pas op voor deze bedrieglijke slogans - rooibos, koud of warm gedronken, zorgt er zeker niet voor dat we aankomen en heeft een ontspannend effect. Als het 's morgens wordt geconsumeerd, geeft het een toon, als het voor het slapengaan de slaap verzoent en degenen die goed slapen, niet dik worden.

Rooibos voor haar

Als we niet het type kruidenthee zijn, kunnen we de Rooibos om het haar en onze nagels te versterken, dankzij het overvloedige zink, terwijl calcium bijdraagt ​​aan de vorming van tanden. Er is bijvoorbeeld deze haarconditioner met nashi-extracten en Rooibos, voor € 24,80 op Amazon, om te proberen, in een verpakking van 360 ml en biologische ingrediënten.

Rooibos: contra-indicaties

De grote finale: heeft geen contra-indicaties, iedereen kan deze Afrikaanse thee drinken, vanwege zijn eigenschappen, vanwege zijn smaak, vanwege zijn kleur. ik ben begonnen drink het geïntrigeerd van de naam en afbeelding van het pakket waarin ze het me in een bar aanboden. Er is geen excuus om deze drank geen kans te geven!

Als je dit artikel leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Groene thee: voordelen
  • Hoe groene thee te bereiden
  • Detox-thee
  • Kruidenthee tegen verkoudheid


Video: Rooibos Tea: Benefits for Health (Mei 2022).