Werken

Energietechnologie ondersteunt de bouwmarkt

Energietechnologie ondersteunt de bouwmarkt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De revolutie die de bouwmarkt draait om deenergietechnologie en richt zich op het energievraagstuk, niet alleen fotovoltaïsche, maar meer in het algemeen hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, plantengroei. Dit is de foto van eind 2013 zoals die wordt vertegenwoordigd door Cresme (Centrum voor Economisch, Sociologisch en Marktonderzoek) te midden van een ongekende crisis voor een toonaangevende sector sinds decennia.

Tussen 2007 en 2012 heeft de bouwmarkt, na aftrek van investeringen in hernieuwbare energiebronnen, verloor het 45 miljard euro. We hebben het over een verlies van 30% in vergelijking met de piek van de markt die in 2007 werd bereikt. En de moeilijkheden lijken nooit te eindigen: als 2010 en 2011 de acceptatie van een nieuwe orde van grootte voor bouwmarkt, gereduceerd en geherconfigureerd, maar met tekenen die het einde van de recessieve golf lijken te suggereren, zijn 2012 en 2013 in plaats daarvan jaren van een nieuwe ernstige kritieke fase.

Blijkbaar alleen de herstructurering en nieuwe markten vanenergietechnologie ze houden de gebouwen overeind. Dus het nieuwe bouwmarkt die eind 2013 vorm krijgt, lijkt sterk gekenmerkt te worden door een vermindering van waarde, hoeveelheid en kansen, maar ook door een substantiële herconfiguratie van de samenstelling tussen de verschillende productiesegmenten.

Maar volgens Cresme kun je ook groeien in de crisis. En vandaag in de bouwmarkt degenen die in het buitenland kunnen werken, de nieuwe opkomende marktsegmenten kunnen interpreteren, de herstelmarkt kunnen grijpen door nieuwe aanbodmodellen aan te bieden, de productiviteit van producten en sectoren kunnen verbeteren, die beter dan anderen de nieuwe dynamiek van marktvraag en -behoeften, vooral vandaag in termen van energie-efficiëntie.

Dan zijn er de nieuwe materialen en de plantengineeringsector die het belang ervan rond deenergietechnologie en energie-efficiëntie in het algemeen. Volgens het onderzoek dat Domotecnica in 2013 uitvoerde (het werd de afgelopen dagen ook besproken op de Energy Summit van Sole24Ore) zullen ongeveer 2,6 miljoen gezinnen interventies uitvoeren voorenergie-efficiëntie binnen de komende 12 maanden verwacht ongeveer 1 op de 5 gezinnen hiervoor tussen de 5 en 10 duizend euro beschikbaar te stellen. Uit de verklaringen van de geïnterviewden blijkt ook dat 70% van de geplaatste gasketels nog van het traditionele type is en dat 1 op de 3 gezinnen zich niet of nauwelijks geïnformeerd voelt over de mogelijkheden.Video: #275: Chaos in het Tuincentrum OPDRACHT (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Winfrith

  Opmerkelijk is dat waardevolle informatie

 2. Nelkis

  Wacker, what an excellent answer.

 3. Kigazshura

  Er zit iets in. Ik ben het met je eens, bedankt voor je hulp in deze kwestie. Zoals altijd is alle ingenieus eenvoudig.

 4. Sahn

  Wat betekent het woord?

 5. Thornton

  Je hebt ongelijk. Voer we bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 6. Linleah

  En ik heb het geconfronteerd. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 7. Ubayy

  Ik bedenk dat u een fout begaat. Laten we bespreken.Schrijf een bericht