Landbouw

Hoe je een stadstuin opzet

Hoe je een stadstuin opzet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

L.'Stadstuinhet kan een collectieve hulpbron zijn met een grote sociale waarde. We hebben al gezien hoe je een stadstuin moet opzetten, vandaag komen we terug om erover te pratenstadstuinenom in meer concrete termen te zien hoe een gemeenschap van mensen kan bewegen om een ​​dergelijke activiteit te starten. Gemeenschappen, groepen mensen, lokale verenigingen… de samenvoegingen die ze zouden willen hebben, zijn eindelooscreëer een stadstuin. De doelen zijn zo talrijk, van milieueducatie tot zelfproductie, tot voedseleducatie en tot het beschermen van de biodiversiteit in de landbouw.

Destadstuinenze kunnen zowel openbaar als privé zijn. De noodzaak vanstadstuinenprivé ontstaat wanneer de woongemeente de teelt op het eigen grondgebied niet toestaat. Als het aankomt opstadstuinener is geen eenduidige wetgeving, soms starten lokale besturen aanbestedingen om het beheer van groene ruimten toe te wijzen, soms vullen ze gewoon een verzoek in voor de praktijk vanstedelijke tuinbouw.

In veel gevallen zijn burgers begonnen met de praktijk vanStedelijke tuindoor het terugwinnen van een stuk land dat in staat van verval was. Eenmaal vastgesteld de site waar te kunnenhet opzetten van de stadstuin, organiseer je zo goed mogelijk om de hele gemeenschap een manier te bieden om hiervan te profiterenstedelijke tuinbouw.Hier zijn enkele tips om door te gaan met het beheren van hetgemeenschappelijke tuin:

  • Stel voordat u begint regels op die door iedereen worden gedeeld. Kom constant samen, want de periodieke bijeenkomsten zijn een uitstekende gelegenheid om te groeien!
  • Deel uw zorgen, verzamel ideeën en communiceer.
  • Om het beheer vanStedelijke tuin, gebruik een gemeenschapsnotitieboekje waar iedereen de uitgevoerde taken moet opschrijven.
  • In degemeenschappelijke tuingroepsactiviteiten mogen niet ontbreken: zondag kan een uitstekende dag zijn om levenslang aan geweldig werk te wijdenmoestuin.
  • Bij het beheer vanStedelijke tuiner mag geen piramide-organisatie zijn, er staat niemand bovenaan, niemand die het bevel voert, er zijn alleen coördinatoren: plus het ontwerp van deStedelijke tuinhet zal horizontaal zijn, hoe beter het gaat! L 'collectieve tuinhet is altijd van iedereen en nooit van iemand in het bijzonder.

In eenStedelijke tuin,de ruimte moet worden beheerd zoals in het geval van eenmoestuinvertrouwd. Er komt een bloembed voor het verbouwen van groenten, een voor het kweken van kruiden, een natuurlijke ruimte die zal dienen als deelruimte. Als er voldoende ruimte is in hetStedelijke tuiner kunnen bloembedden voor klein fruit of zelfs een boomgaard worden aangelegd.Video: De bijzondere tuin van Hennie en Gerda Overhein (Mei 2022).