Werken

De educatieve tuin, tomaten kweken op school

De educatieve tuin, tomaten kweken op school


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer eenschool-er was sprake van "binnenlandse economie“, In de klas geven we les groenten verbouwenals voorbereidende stap voor het programma.De tuin op school cultiverenhet kan een zeer leerzame ervaring zijn, in feite spreken we over"Didactische tuin“Leerlingen de tuincultuur bijbrengen door hen voor te lichten over de zelfproductie van voedsel. Onder de groenten die zich goed lenen teeltonder de schoolbanken zijn er itomaten,erg geconsumeerd in Italiaanse gezinnen en heel gemakkelijk te doencultiveren. Het is gepast om het te zeggen,tomaten kwekenhet is vooral kinderspelop school!

De jeugd van vandaag heeft nauwelijks de mogelijkheid om te spelen in een veld vantomaten. Kinderen wonen ver van gecultiveerde gronden en vaak weten ze niet eens waar het voedsel vandaan komt. Afgelopen mei heb ik deelgenomen aan een educatief programma voor basisschoolleerlingen en ik was verbaasd om een ​​aantal kinderen de tomatenboom tussen de appel- en perenbomen te zien tekenen. Kortom, ze hadden er nog nooit een gezien zaailing van tomaten! De kinderen van vandaag hebben natuurlijk veel meer kennis op technologisch gebied, maar ze hebben een directe benadering van de aarde nodig, vooral om seizoensgebondenheid en het belang van voedsel te begrijpen.

Toen ik op de lagere school zat, (Ik kan niet geloven dat ik deze zin heb geschreven! Ik zie eruit als een oude bes ...!), de wetenschapsleraar liet ons een heel eenvoudig experiment doen: ze vroeg ons een verse boon in een prop watten te doen en deze weg te houden van de kou, maar naast het raam om licht te absorberen. Dus de wetenschapsleraar legde ons uit hoe de zaden ontkiemden en gaven de basisbegrippen van fotosynthese door.

Waarom dit uitgangspunt? Ik kom er meteen aan!
Docenten die voornemens zijn eendidactische tuinkan deteeltmet het klassieke schoolprogramma om de tuin een multidisciplinair karakter te geven. Als kinderen in het eerste semester een zaadje kunnen ontkiemen en wetenschap kunnen leren, kunnen ze in het tweede semester beginnentomaten kwekenen leer noties van milieugevoeligheid, voedseleducatie en bewuste consumptie. Kinderen moeten worden voorgelicht in consumptie, zodat ze bewustere volwassenen worden. Lijken deze concepten te uitgebreid voor een kind? Ik verzeker u dat het voor kinderen heel weinig nodig is om te begrijpen dat kopen op nul km gezonder is voor het milieu dan kopentomatenbulk is goedkoper omdat u niet betaalt voor de verpakking en geen afval produceert!

Om nog maar te zwijgen over alle reflectiepunten die het programma maatschappijleer kruisen (trouwens! Wordt het nog steeds op school gedaan? Kijkend naar het gedrag van de tieners van vandaag ... betwijfel ik het!): bebouw het landis de beste manier om kinderen te leren zorg te dragen voor het algemeen welzijn!

In meer praktische termen echtertomaten telen op schoolje kunt half april beginnen. Als de kinderen in het eerste semester een boon hebben gekiemd, kunnen ze in het tweede semester een tomatenzaailing van al behoorlijke omvang overplanten. Als hetschool-heeft weinig groen, beter te gebruiken voor recreatie en om grote containers aan de tuin toe te wijzen om in de klas te houden of het is mogelijk om een ​​"groef "langs de omtrek van de binnenplaats. Elke ruimte heeft zijn eigen behoeften en het is aan de docenten om de middelen van deschool-.Video: Tomaten water geven (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nicolaas

  Het is opmerkelijk, zeer waardevolle zin

 2. Scully

  Welke woorden... Geweldig, een opmerkelijk idee

 3. Arashijin

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. We moeten bespreken.

 4. Cenewig

  Naar mijn mening is het echt, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.Schrijf een bericht