Gidsen voor tuinieren

De moestuin in augustus: oogst- en zaaitijd

De moestuin in augustus: oogst- en zaaitijd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Augustus in de tuin kool en enkele andere groenten worden getransplanteerd. De zaden zullen dan verzameld moeten worden en hiervoor is het goed om wat mooie vruchten van tomaten, courgettes, komkommers, paprika's, aubergines en watermeloenen te markeren om ze te laten rijpen en om het zaad voor het volgende jaar te krijgen. Ook in augustus in de moestuin de oogst van groenten is overvloedig, maar meer dan in de andere maanden is het nodig ervoor te zorgen dat dit op het juiste moment gebeurt.

Tegen het einde van Augustus de tuin moeten goed worden schoongemaakt van het onkruid en tegelijkertijd moeten de groenten die vrucht dragen, zoals tomaten, aubergines en de andere hierboven genoemde, ook een beetje worden gesnoeid, zodat ze kunnen genieten van de stralen van een iets zwakkere zon dan in juli en de goed rijpen, ook om goede zaden te produceren.

Ze worden in augustus in de tuin gezaaid: knoflook (je kunt tegen het einde van de maand beginnen), snijbiet, wortelen, kool, koolrabi (voor de herfst), witlof, uien, waterkers, venkel, sla (voor herfst), prei, peterselie, spinazie (voor de herfst). Wat betreft de uien, in augustus worden die voor volgend jaar gezaaid en in hun geheel geplant om uien te verkrijgen die vers gegeten kunnen worden, met prei in het vroege voorjaar.

Ze worden in augustus in de tuin geoogst: kool en kool (die in maart worden gezaaid, worden geoogst), aardappelen (de oogst gaat door in september), uien (die worden gezaaid van februari tot april), alle groenten voor gangbare consumptie en, op het juiste moment, voor de productie de zaaiers voor volgend jaar.

In de tuin in augustus bijzondere aandacht moet worden besteed aan de toevoer van water. Weliswaar doen onweersbuien meestal hun deel (soms te veel), maar bij afwezigheid en in de droogste gebieden is het goed om te voorzien water geven frequent en evenwichtig. De algemene regel is om altijd goed nat te maken: je moet niet een beetje water geven, maar altijd voldoende als je het geeft. Als het gaat om het zaaien van bloembedden, en dit is de periode, is delicate bewatering met rozenstrooiers of zeer fijne straalbrekers nodig om beschadiging van de zaden te voorkomen.Video: Tuinbonen kweken van zaaien tot oogsten (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Doulkree

  wonderfully, very entertaining thought

 2. Brent

  Ik bedoel, je hebt niet gelijk. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Gardakus

  Logisch, ik ben het ermee eens

 4. Adrien

  Misschien is er een fout?Schrijf een bericht