Energiebesparend

Cloud computing bespaart geen energie

Cloud computing bespaart geen energie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat uiteindelijk is gerealiseerd over cloud computing, is dat dit systeem dat niet doet energie besparen te beginnen met wat het mogelijk maakt: draadloze verbindingen. Onverminderd de andere voordelen van de 'cloud', de verspilling van kracht van draadloze internetnetwerken die worden gebruikt om toegang te krijgen tot clouddiensten vanaf mobiele netwerken, is tot 10 keer hoger dan dat van gewone datacenters.

Wat al meer was dan een verdachte, is een onderzoek van het Centre for Energy-Efficient Telecommunications (CEET) van de University of Melbourne: volgens de onderzoekers is de verspilling van kracht 9% van het totaal is toe te schrijven aan datacenters, terwijl de resterende 91% afhankelijk is van de 3G- en 4G-draadloze netwerken die worden gebruikt om toegang te krijgen tot cloudcomputersystemen.

Vrijspraak voor het datacenter van de misdaad afval kracht? Misschien niet helemaal en de bewaker staat altijd hoog op warmteverspreiding en koeling van datacenters, ook al is het in perspectief voor energie besparen het zal nodig zijn om in te grijpen op de hausse van draadloze connectiviteit (en in het bijzonder de productie van warmte van mobiele apparaten) die verband houdt met de verspreiding van de cloud. Accepteer dat het echte probleem niet zozeer de upload- / downloadsnelheid is, maar eerder het verbruik van kracht.

Volgens schattingen van het Centrum voor Energiezuinige Telecommunicatie zal de verspreiding van cloud computing niet lukken energie besparen omdat het de consumptie van kracht elektriciteit van draadloze netwerken van 9,2 TWh berekend in 2009 tot 43 TWh verwacht in 2015 (we hebben het over de hoeveelheid elektriciteit die in 2012 in Italië wordt geproduceerd). Omgerekend naar CO₂-uitstoot is het alsof je 5 miljoen nieuwe auto's op de weg zet (niet elektrisch natuurlijk).

Het met zekerheid identificeren van de draadloze verbindingen die cloud computing mogelijk maken een belangrijke persoon die verantwoordelijk is voor energieverspilling is een goede stap voorwaarts, maar wat is de oplossing voor energie besparen? Het meest voor de hand liggende, draadloos internet opgeven, is ook het minst haalbaar. Er blijft er maar één over: verbetering van de energie-efficiëntie van technologische infrastructuren.


Video: Cloud Computing Service Models. IaaS PaaS SaaS Explained. Cloud Masters Program. Edureka (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. JoJosar

    Het is het grappige stuk

  2. Mezil

    Ik heb spijt, maar ik kan niets helpen. Ik weet het, je zult de juiste beslissing vinden. Wanhoop niet.

  3. Alan

    veel de reactie :)Schrijf een bericht