Energiebesparend

De energiebalans van hout

De energiebalans van hout


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is het budget energie van hout? Nou, de productie van de hout is vijf keer minder energieverbruik dan bij de productie van staal en elf keer minder dan bij aluminium. Zelfs vergeleken met de productie van cement is de hout het is ecologischer en heeft eenefficiëntie energie hoogste. Deze eigenschappen maken het hout, naast het oudste bouwmateriaal ook het meest ecologische en energiezuinige, zeker meer dan metalen en kunststoffen.

Zoals met alle materialen, ook om te werken, te vervoeren en tenslotte in elkaar te zetten hout er is een bepaalde hoeveelheid energie nodig die de energiebalans van het materiaal. Als de houtbewerking echter niet wordt uitgevoerd volgens overmatig afval, kan de energiebalans van het houtmateriaal het is altijd positief, zo blijkt uit berekeningen die we ons beperken tot het geven van een spoor.

Om een ​​ruwe schatting te maken, kan gezegd worden dat op 1 kubieke meter hout ongeveer 75% kan worden hout voor de bouw, terwijl 25% wordt weggegooid en gebruikt als hout te verbranden, dat is brandstof om te verwarmen of om nieuw op te wekken kracht. Waarom het energiebalans is het positief? Waarom het deel van hout dat wordt verbrand, levert meer energie op dan aan verwerking en transport wordt besteed, zonder dat er onherstelbaar afval ontstaat dat met de productie te maken heeft.

Een ander ding moet worden toegevoegd: de productie van CO₂ bepaald door de verbranding van hout van afval dat wordt omgezet in energie zal in ieder geval in evenwicht zijn met de hoeveelheid CO₂ die de plant tijdens zijn biologische bestaan ​​produceert, zonder dat de energiebalans.

Aangezien het gebruik van hout bij alle menselijke activiteiten (constructie, meubels ...) een energiebalans positief en zeker beter dan bijna alle andere materialen, het vooroordeel volgens welke het gebruik van hout zorgt ervoor dat de planeet verarmt door het kappen van bomen. Dit is niet waar, want het bos is een onuitputtelijke mijn hout, zolang het maar met intelligentie wordt beheerd.

Zweden, Europa's grootste exporteur van bouwhout, loopt geen risico op ontbossing en neemt zelfs de beboste oppervlakte toe. Opnieuw kan worden gezegd dat de energiebalans het is positief, het resultaat van een zorgvuldig beleid van duurzame teelt dat gepaard gaat met geplande en gereguleerde houtkap met herbeplantingsinterventies.

Wat in plaats daarvan zeker moet worden vermeden, is de verarming van het oerbos in verband met schandelijke praktijken zoals het creëren van nieuwe weilanden, overbouw en de vraag naar exotische essences in de meubelindustrie; deze zeker ja praktijken a energiebalans negatief. Een goede en noodzakelijke reactie is het exclusieve gebruik van hout uit gecontroleerde teelt- en kapgebieden die zijn gemarkeerd met het FSC- of PEFSC- of FOEN-ecologische label. Als het om meubels gaat, is er de ICEA-certificering om het productieproces zonder impact te garanderen,Video: Poda de pistachos en verde (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Bazil

  Ik denk dat je de fout toelaat. We zullen dit onderzoeken.

 2. Mamdouh

  Het bericht deed me denken, ik ging weg om veel te denken ...

 3. Reymond

  Ik hou van!!!!!!!!!

 4. Malajinn

  Ik ben het helemaal met je eens. Er zit iets in dit en een geweldig idee.

 5. Criostoir

  Ongelooflijk!

 6. Donnchadh

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen.Schrijf een bericht