Energiebesparend

Energiebesparing: reizen

Energiebesparing: reizen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wist je dat als je met de auto rijdt met 105 km / u in plaats van 120 km / u, dat ook kan opslaan ongeveer 15% van brandstof? En wat te bewaren opgeblazen banden en uitgelijnd (wat convergentie wordt genoemd) het aantal kilometers dat met een liter kan worden afgelegd met ongeveer 3,3% toeneemt? Bij elkaar genomen vormen deze twee dingen geen goede besparingen? Onthoud dit vooral nu we het hebben over reizen en vakanties, voor degenen die ze kunnen betalen: geef ze verplaatsingen met de auto, maar niet alleen met de auto, er is best veel mogelijk energiebesparend, met voordelen voor onze portemonnee en voor het milieu.

Laten we teruggaan naar de auto. Airconditioners zijn handig, maar ook duur, omdat ze tijdens het gebruik ook 10% meer brandstof kunnen verbruiken, wat geen sinecure is. Maar in de verplaatsingen bij snelheden boven 80 km / u is het beter om de airconditioner aan te zetten dan het raam te openen, omdat de aerodynamische weerstand nog meer zou verbruiken kracht.

Als bij het instappen de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur, is het een goed idee om een ​​paar minuten met de ramen open te rijden voordat je de airconditioning aanzet: een paar graden koelen dankzij de buitenlucht voorkomt dat de ventilatoren het zwaarste werk doen en zal best veel toestaan energiebesparend. Het spreekt voor zich dat de airconditioning alleen moet worden ingeschakeld als dat nodig is, en in de tussenseizoenen (die er nog zijn) kan het zonder.

De manieren om energie besparen geef het verplaatsingen met de auto zijn er veel: denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om over te stappen op een hybride auto (benzine + elektrisch of diesel + elektrisch) of hoge biodiesel energie-efficiëntie. Wie in de stad woont en vooral korte uitstapjes maakt, zou ook een electrisch voertuig, die vandaag een respectabele autonomie hebben en niet het probleem hebben van beperkte verkeersgebieden of wandelende zondagen (die ons veel kosten met het overwerk van de politie).

Natuurlijk is er niet alleen de auto. Voor de verplaatsingen kort de energiebesparend is lopen of in fiets. Van fiets er zijn de traditionele, die in 2012 in Italië auto's overtroffen wat betreft het aantal verkochte exemplaren, en er zijn die a ondersteund trappen: echte juweeltjes van techniek, sommige zelfs vintage zoals de Velorapida, waarmee je dat kunt Actie moeiteloos bij 20 km / u met ongeveer vijftig km autonomie dankzij kleine elektrische batterijen die thuis snel weer opladen.

Van trapondersteunde elektrische fietsen er zijn ook enkele uitgerust met Fotovoltaïsche panelen die helpen (indien niet volledig) bij het opladen van de batterij tijdens het fietsen in de zon. Wie wil er nog verder gaan in de energiebesparend en bij het verminderen van vervuiling kan het zich concentreren op het echte werk pedaal bijgestane zonne-elektrische fiets, die werkt zonder batterijen met de enige bijdrage vankracht gemaakt door fotovoltaïsch paneel aan boord: hier zitten we echter nog op het prototypeniveau en is een voertuig als de Sunbike niet het meest geschikt voor verplaatsingen in de stad (voor een originele zomervakantie, ja).

En openbaar vervoer? Aangezien ze ook vervuilen (sommige te veel) en dat ze moeten worden gebouwd met het oog op het verminderen van emissies en besparingen van kracht, de verplaatsingen met de trein, tram en bus hebben zeker de voorkeur boven die met de auto omdat: ze een lagere milieubelasting hebben, het verkeer verminderen en vormen van verschuiving meer ontspannend. Stress vermijden is immers ook een vorm van besparingen van kracht.Video: Peru Rondreizen. Baobab Reizen (Mei 2022).