Ecotoerisme

Werkvakantie met WWOOF

Werkvakantie met WWOOF


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laten we meteen duidelijk zijn, want de titel kan misleidend zijn: de WWOOFinf het is geen vakantie en WWOOF het is niet de afkorting van een goedkoop reisbureau. Wereldwijde kansen op biologische boerderijen is een vrijwilligersorganisatie die de cultuur en praktijk van natuurlijke landbouw verspreidt en producenten ondersteunt in hun inzet.Daarom heeft ze een vraag-aanbodnetwerk gecreëerd tussen boerderijen en vrijwillige boeren die hun werk lenen in ruil voor voedsel en accommodatie.

Dus het is duidelijk: als u op zoek bent naar een manier om te reizen zonder geld uit te geven (niets mis mee), is het niet alles WWOOF waarmee u contact moet opnemen. Als u daarentegen van landbouw houdt, u wilt leren of meer leren over een vak (kaas maken, een wijngaard cultiveren, jam bereiden ...) en u bent niet bang voor werk, zelfs als het moeilijk is, ga uw gang. Een jaar of een maand, jij beslist, je zult een intense werkervaring kunnen opdoen en nieuwe plaatsen leren kennen, zeker zelfs een paar dagen als toerist.

De WWOOFing denk eraan dat er aan de ene kant een is WWOOFer (de vrijwillige reizende boer) en anderzijds een Gastheer (de gastboerderij of het bedrijf). Het contact vindt plaats via het netwerk van WWOOF, waarbij beide moeten worden geregistreerd (registration WWOOFer kost 25 euro per jaar inclusief verzekering), maar direct zonder bemiddeling: de WWOOFer kiest de boerderij, vraagt ​​om gastvrijheid enGastheer beslist of hij accepteert.

De associatie WWOOF vergeet nooit iedereen eraan te herinneren dat de eerste kwaliteit van a WWOOFer is zich aanpassen aan en integreren in de activiteiten die plaatsvinden op de gastboerderij, inclusief het delen van het achtergrondproject. De gastheren verwachten hulp van WWOOFer, maar ook aandacht en interesse in de ideeën die ze naar voren brengen. Verantwoordelijkheid, vriendelijkheid en ernst zijn de kwaliteiten die het meest gevraagd en beantwoord worden in een relatie tussen WWOOFer is Gastheer.

En laten we ter zake komen, hoe lang moet je werken? Het antwoord hangt af van het project waaraan u besluit deel te nemen en uw tevredenheid hangt ook af van een duidelijke eerste communicatie. De WWOOFer het is geen salaris en je kunt er niet teveel van vragen, maar er zijn ook banen die op bepaalde momenten en op moeilijk te kwantificeren manieren in uren / dag moeten worden gedaan: een zekere (wederkerige) elasticiteit is essentieel.

Een ander ding dat WWOOF het is erg belangrijk om te benadrukken dat de WWOOFing het is geen alternatieve vorm van betaling van uitkeringen en de relatie WWOOFerGastheer het eindigt niet in de uitwisseling van gastvrijheid met samenwerking. Om de ervaring bevredigend te laten zijn, heb je nieuwsgierigheid en een verlangen om te leren nodig. Het komt voor dat iemand besluit te vertrekken (of gevraagd wordt te vertrekken), maar er zijn ook mensen die voor altijd blijven. Het hangt van jou af.Video: A Week in the Life. WWOOF Hawaii (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Staerling

  het nuttige stuk

 2. Kagat

  Wat een boodschap van talent

 3. Kagashakar

  Ik deel je mening helemaal. Het is een goed idee. Ik steun je.

 4. Rald

  Maar wat kan ik hier zeggen?

 5. Kemp

  Toegegeven, deze gedachte is net aan de weg gekomen

 6. Jamin

  Het is beter als je schrijft over wat je zeker weet en het in je eigen ervaring hebt geprobeerd, anders giet je water dat in essentie zinloos is

 7. Mac Ghille-Laider

  Ik hoop dat het morgen is...Schrijf een bericht