Werken

Groen werk, de meest gewilde figuren

Groen werk, de meest gewilde figuren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dankzij de groene economie, Er duiken nieuwe professionele figuren op, die specifieke vaardigheden nodig hebben in de duurzame economie. De groen werk het is een hulpbron die Italië exploiteert om de economische crisis te bestrijden die ons land al jaren treft. De groen werk is gebaseerd op diensten en technieken die het milieu en de natuur respecteren door al die activiteiten met een grote impact op het milieu te herprogrammeren.

Dankzij groen werk veel professionals vestigen zich in de groene economie: veel bedrijven, zowel grote als kleine, besteden nu veel meer aandacht aan de ecologische impact van hun bedrijf. De groen werk vindt zijn toepassing in de industriële sector, in de voedingssector, in de bouwsector en in de agrarische sector. Activiteiten in sectoren die niet specifiek groen zijn, maar die zich bezighouden met groene vraagstukken, zoals sectoren die duurzame energie produceren, worden ook als groen beschouwd.

Groen werk, de meest gewilde figuren
Gebiedsbeheerder. Hij is een professionele figuur van hoog niveau, waarvoor je een diploma milieutechniek moet hebben. Zijn taak is het beheren en analyseren van de vorming (flora, fauna, geologische structuur) van een territorium, mede in het licht van de Europese richtlijnen ter zake.

Biotechnoloog. Degenen met een biotechnologie-diploma hebben toegang tot dit cijfer. De biotechnoloog produceert (of bestudeert de productiemethoden) biobrandstoffen en zuiveringssystemen.

Ecotoerisme. Het is een groene versie van de touroperator, die reisroutes promoot (inclusief agro-food) ver van conventionele bestemmingen en met respect voor de natuur.

Tuinarchitect. Het is een professionele figuur met als taak het groen zelfs in de stad te beschermen en ad hoc gebieden te ontwerpen. Talrijke architectuurfaculteiten hebben een speciale opleiding opgezet.

Milieueffectrapporteur. Hij is een professionele figuur halverwege de ingenieur en de jurist (beide figuren, mits ondersteund door specialisatiecursussen, zijn geldig) die de Europese en internationale normen kent voor het opstellen van technische beoordelingen van stedelijke en zakelijke projecten.

En traditionele beroepen kunnen worden groen?
Van de chef tot de elektricien, de ecologische ommekeer kan iedereen interesseren. Naast de strikt technische cijfers is het namelijk mogelijk om de biologische chef op 0 km te vinden, die alleen kookt met lokale ingrediënten, of de makelaar die pakketten zonnepanelen verkoopt aan flatgebouwen.

Voordat u een professioneel adres kiest, is het goed om te evalueren hoeveel de activiteiten zijn groen groeien: volgens gegevens van Isfol is het aantal werknemers in de groensector de afgelopen 14 jaar met 41% gestegen en de trend is de afgelopen twee jaar extreem gestegen.Video: Margreet: De mannen van de groenvoorziening - di 6 aug 2019, uur RTV Utrecht (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Penda

  Daarin is er iets. Ik dank voor de hulp in deze vraag, nu zal ik het weten.

 2. Suetto

  Blimey!

 3. Bar

  Het spijt me, maar ik heb absoluut een andere nodig. Wie anders, wat kan vragen?

 4. Riley

  vijf kansen

 5. Gogarty

  Ik denk dat het al is besproken.Schrijf een bericht