Zoekopdrachten

Lithiumbatterijen, tussen efficiëntie en gevaar

Lithiumbatterijen, tussen efficiëntie en gevaar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De lithium-ion batterijen zijn accumulatoren die veel worden gebruikt in consumentenelektronica. Als het om oplaadbare batterijen gaat, is het ion van lithium ze zijn in staat om de beste verhouding tussen gewicht en vermogen te bieden. De dichtheid van lithium batterijen gelijk is aan 200Wh / kg, werken laboratoria over de hele wereld aan nieuwe technologieën, dus anderen zijn geboren lithium batterijen, het is de lithium-luchtbatterijen die een theoretische maximale dichtheid van 3450 Wh / kg hebben.

Huidige lithium batterijen ze zijn te vinden in notebooks, smartphones en tal van elektrische auto's. Als het om accu's gaat, is een ander probleem gerelateerd aan de regeling van de temperatuur en de lithium batterijen ze lijken bijzonder gevoelig te zijn voor oververhitting. De chemie van lithium-ion batterijen ze kunnen overbelasting ervaren en daarom binnenin accu naar de ionen van lithium Er zijn veiligheidssystemen opgenomen om oververhitting te voorkomen.

We hebben heel vaak gehoord van "mobiele telefoons explodeerden ", is dit fenomeen juist te wijten aan de oververhitting van de lithium ion batterij. Ondanks de veiligheidssystemen die overdrukkleppen bieden om de interne druk te regelen, wordt het terugroepen naar de fabriek zeer frequent. Om deze reden ontstond de behoefte om controlesystemen te ontwikkelen om de defecten van de lithium batterijen sinds hun productie.

In dit panorama komt het laatste nieuws van Purdue University met een systeem dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van lithium batterijen en verspilling en inefficiënties in verband met het productieproces verminderen.

De bovenstaande afbeelding is het resultaat van een diagnostische test die is uitgevoerd met het nieuwe Purdue University-instrument. De test detecteert de defecten van de lithium-ion batterijen. Defecten veroorzaken niet alleen oververhitting, maar ook een kortere levensduur van de batterij.

EEN lithium batterij tegen hoeveel laadcycli is hij bestand?
De duur van lithium batterijen Een andere trieste opmerking van deze accumulator is dat hij na verloop van tijd zijn vermogen om energie op te slaan verliest. Het Purdue University-instrument benadrukt de defecten en inconsistenties in de dikte van de elektroden, dit is de cruciale factor die de levensduur van de batterij beïnvloedt.Video: NAMPO Virtual Day 3 - Grain SA - Sojaboon wardeketting (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ozzy Lebron

  Nou ... en zo'n oordeel is toegestaan. Hoewel ik denk dat andere opties mogelijk zijn, dus wees niet van streek.

 2. Tojat

  Ik denk dat je de fout toegeeft. We zullen het overwegen.

 3. Kajiramar

  GEZOND LEVEN!

 4. Yeeshai

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je geen gelijk. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 5. Kajihn

  Vlieg weg!Schrijf een bericht