Zoekopdrachten

Greenwashing bestuderen (en tegengaan)

Greenwashing bestuderen (en tegengaan)


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van links: Enzo Argante (journalist), Luisa De Marco (president van EOS Fiera), Debora Serracchiani (president van de regio Friuli), Giovanni Da Pozzo (Kamer van Koophandel van Udine), Mario Tozzi (geoloog en tv-presentator)

Groenwassen, wat betekent het? Dit woord is nog niet zo lang geleden bedacht om de handeling van 'het misbruiken van milieudeugden' te beschrijven, dat wil zeggen, het groen gebruiken om zowel je handen als je geweten te wassen, de aandacht afleiden van verantwoordelijkheid en schade (zelfs heel ernstig). ) richting het milieu. Groenwassen, kortom, het is niet iets moois, het is zeker een fenomeen dat bestudeerd moet worden.

Van Groenwassen (begrijp het fenomeen om het te kunnen tegengaan) we spreken EOS Expositie over duurzaamheid, een tentoonstelling gericht op ecologische duurzaamheid en op de koolstofvoetafdruk, die tijdens de eerste editie in 2013 veel aandacht krijgt van het publiek en professionals, waaronder veel jongeren en studenten (EOS is Udine op 18-19 mei) .

Bij de doop vanExpositie over duurzaamheid ook de nieuwe president van de regio Friuli Venezia Giulia, Debora Serracchiani, om te praten over de noodsituatie die verband houdt met de crisis, maar ook over het perspectief: "Als dit een moment is dat onmiddellijke keuzes vereist, is het ook waar dat er op middellange en lange termijn keuzes moeten worden gemaakt. De crisis - woorden van Serracchiani - het is een kans die voorhanden is en dit stelt ons beschikbaar om te doen wat we voorheen niet zouden hebben gedaan, want nu kunnen we niet meer zonder ”.

Eco-duurzaamheid (niet Groenwassen) zelfs in een tijd van economische crisis? Ja, en Mario Tozzi, geoloog, tv-presentator op La 7 en getuigenis van EOS. “De regio Friuli, met zijn natuurlijk erfgoed - zegt Tozzi - het kan de drijvende kracht zijn van een nieuwe cultuur en een nieuwe economie die afneemt naar het milieu. Duurzaamheid is een symptoom van efficiëntie: hoe efficiënter je bent, hoe duurzamer je bent ".

Van EOS Expositie over duurzaamheid (in het geval van tentoonstellingen en conferenties) zelfs gedeeltelijk bemoedigende gegevens: vandaag staat Italië weer in de topposities voor zonne-energie en vinden er positieve veranderingen plaats in het afvalbeheer. Aan de andere kant zijn er nog steeds kritieke problemen op het gebied van landgebruik en mobiliteit, die te veel verband houden met het privévoertuig.

Op basis van landelijke gegevens heeft de Kamer van Koophandel van Udine getuigd EOS dat groene bedrijven vandaag in Italië 25% van het totaal uitmaken en 360.000 al in deze richting hebben geïnvesteerd. In plaats van Friuli Venezia Giulia zei hij dat het regionale economische systeem ook aansluit bij de trends van het land en dat men in het groen bedrijven ziet die een voorsprong hebben en een groter vermogen hebben dan de anderen om zichzelf te vernieuwen.Video: How To Spot GREENWASHING Brands (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mibei

  Het leven is dit. Je gaat niets doen.

 2. Webbeleah

  Ik denk dat ze het mis hebben. We moeten bespreken.

 3. Atreides

  I am sorry that I cannot help with anything. I hope others will help you here.

 4. Hirsh

  Ik zou graag willen weten hoe ik hen kan bedanken voor hun hulp in deze kwestie.

 5. Fredek

  Duizendmaal dank.Schrijf een bericht