Zoekopdrachten

Klimaatverandering, effecten en oplossingen

Klimaatverandering, effecten en oplossingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verschillende landen proberen overeen te komen om de koolstofdioxide uitstoot zodat de temperatuurstijging niet hoger wordt dan 2 graden ten opzichte van de gemiddelde waarde van 1850. Maar deze drempel is niet zeker, stellen onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen met een studie gepubliceerd in de "Verloop van de National Academy of Science“, De effecten van klimaatverandering kunnen zelfs optreden als de gemiddelde temperatuur niet hoger is dan 2 graden.

De effecten van de klimaat veranderingen zijn al aan het gebeuren
De modellen van klimaat veranderingen onderzocht door de Universiteit van Kopenhagen laten zien dat de toekomstige frequentie van orkanen en overstromingen 3-4 keer zou kunnen toenemen. Volgens klimatoloog Aslak Grinsted, auteur van de studie, i klimaat veranderingen hebben hun effecten al duidelijk gemaakt: de verandering in de gemiddelde temperatuur die plaatsvond in de twintigste eeuw heeft de frequentie van de meest extreme "Atlantische golven", zoals de orkaan Katrina, al verdubbeld.

Broeikaseffect e klimaat veranderingen
Helaas blijven onze economieën welvaart produceren volgens de patronen van het verleden. De uitstoot eenjarigen van broeikasgassen afgeleid van het gebruik van fossiele brandstoffen en het gebruik en de transformatie van het grondgebied (ontbossing en roekeloos landgebruik) tegenwoordig, zijn bestemd om toe te voegen aan de reeds in de atmosfeer opgehoopte effecten en zullen het broeikaseffect verder versterken, dat wil zeggen het vermogen van de atmosfeer om de warmte vast te houden die door de zon op aarde wordt uitgestraald.

Om de opeenhoping van broeikasgassen in de atmosfeer te stoppen, zal het nodig zijn om een ​​"koolstofarm" of "koolstofneutraal" beleid te voeren, en daarom is het noodzakelijk om te streven naar hernieuwbare bronnen. Het beleid gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot is mitigatie.

De oplossingen voor klimaat veranderingen
Wat gezinnen, bedrijven en instellingen nog niet helemaal begrepen hebben, is dat economische groei en milieubescherming gecombineerd kunnen worden. Om een ​​bepaald welzijnsniveau te behouden, zowel economisch als ecologisch, moeten we streven naar duurzame innovaties. Als een bedrijf of een gezin ervoor kiest om te reizen met elektrische voertuigen in plaats van auto's die fossiele brandstoffen verbranden, zal de eerste stap worden gezet op weg naar decarbonisatie. Daar decarbonisatie is de sleutel tot het stoppen van de klimaat veranderingen.Video: Lezing Johan Brouwers over klimaatverandering in Vlaanderen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Cullo

    Briljante zin en het is naar behoren

  2. Gonris

    De blog is gewoon geweldig, ik zal het iedereen aanbevelen die ik ken!

  3. Clint

    Bedankt voor de vriendelijke samenleving.Schrijf een bericht