Zoekopdrachten

Pannen met antiaanbaklaag, hier is waarom ze vermijden!

Pannen met antiaanbaklaag, hier is waarom ze vermijden!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn mensen die er alles aan doen om weg te blijven van industriële producten, biologisch voedsel kopen en het dan misschien koken pannen met antiaanbaklaag. Voor de productie van pannen met antiaanbaklaag perfluoractaanzuur of Pfoa wordt gebruikt, dat in de Verenigde Staten in 2006 werd geëtiketteerd als "waarschijnlijk kankerverwekkend ". Als het woord van de US Environmental Protection Agency (het American Agency for the Protection of the Environment) niet genoeg is, dan kunnen we vertrouwen op het onderzoek van de meer Italiaanse CNR.

In Italië wezen onderzoekers van het Institute of Chemistry and Technology of Polymers (Ictp) van de National Research Council (Cnr) van Napels op de gezondheidsrisico's van het gebruik van pannen met antiaanbaklaag en van alle materialen die Teflon bevatten, wordt in feite het bovengenoemde perfluoractaanzuur gebruikt voor de productie van Teflon. In de VS heeft de Environmental Protection Agency besloten om het gebruik van pannen met antiaanbaklaag tegen 2015.

Teflon bij kamertemperatuur is een stabiel materiaal, geen van de chemische verbindingen in Teflon zou reageren met andere stoffen. Het probleem is dat Teflon niet bij kamertemperatuur wordt gebruikt en dat het niet stabiel blijft als het oververhit raakt. Teflon is alleen veilig bij temperaturen tussen -200 en +260 graden Celsius: als er een is geen stokpan blijft lang op het fornuis, kan Teflon Pfoa vrijgeven: perfluoroctaanzuur, een bestanddeel van erkende toxiciteit.

Een ander negatief aspect in het gebruik van pannen met antiaanbaklaag ligt bij het wassen: schuursponzen moeten worden vermeden voor het reinigen, deze kunnen Teflon labieler maken zodat perfluoractaanzuur gemakkelijker vrijkomt. Er zijn veel alternatieven voor pannen met antiaanbaklaag, een daarvan is gietijzer! Verder is het voor snel koken geschikter om roestvrijstalen, aluminium of gietijzeren pannen te gebruiken.

Samen met pannen met antiaanbaklaag tinnen koperen pannen moeten ook worden vermeden: tin kan vloeibaar worden bij temperaturen rond de 250 ° en blootstelling aan koper is giftig. Kortom, de Pannen die koken op lage temperatuur verdragen, zijn moeilijk te beheren en daarom riskant voor de gezondheid en het milieu.Video: stalen pan kopen en inwerken (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tajora

  Ik zal zien wat het is en wat ze ermee eten

 2. Abdul-Muhaimin

  En dat we zouden doen zonder uw opmerkelijke zin

 3. Marin

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 4. Kalmaran

  Ik ben van mening dat u zich vergist. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 5. Nkrumah

  Een interessant onderwerp, ik doe mee. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 6. Aodhhan

  Om eerlijk te zijn, begreep ik eerst niet volledig, maar de tweede keer dat ik het kreeg - bedankt!Schrijf een bericht