Biologisch voedsel

Ecologische voeding

Ecologische voeding


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ecologische voeding het betekent voeden met producten zonder verpakking, een duurzame productieketen en lokaal geproduceerd. Het Britse ministerie van Landbouw heeft berekend dat de kosten die het bedrijf betaalt voor het transport van voedsel 9 miljard pond bedragen. In de studie werd alleen gekeken naar voedsel dat in Engeland werd geproduceerd, zonder geïmporteerd voedsel te berekenen!

Het transport van voedsel heeft een grote economische impact, maar vooral ook voor het milieu: er is berekend dat een gemiddelde maaltijd, voordat deze op onze tafels terechtkomt, meer dan 1.900 km aflegt en ongeveer 48% van het transport is voor rekening van de koper. Hier, als de producten die naar de tafel worden gebracht, zijn gekocht in het grote winkelcentrum buiten de stad, zal dat zeker geenecologische voeding!

L 'ecologische voeding bij uitstek bestaat uit zelfproductie. Als u op het balkon een groentetuin heeft aangelegd en een paar kippen op het terras grootbrengt, brengt het eten naar de tafel geen milieukosten. Je wilt zeker geen pesticiden op je balkon gebruiken, dus waarom zou je eten kopen bij bedrijven die pesticiden en meststoffen over de hele wereld vrijgeven ?!

Volgens een rapport van de FAO, dat van ons levering heeft een grotere impact op het milieu dan die van de industrie en de transportsector. De oorzaak hangt samen met de massale consumptie van vlees: de productieketen van de vleesindustrie droeg tot 22 procent bij aan de broeikasgassen die de aarde jaarlijks produceert. Met andere woorden: bij de productie en consumptie van vlees wordt jaarlijks ongeveer 8 miljard ton CO2 uitgestoten.

Het is duidelijk dat aecologische voeding arm is aan vlees en producten van dierlijke oorsprong, tenzij ze van lokale oorsprong zijn: als alternatief voor zelfproductie kan de consument voedsel kopen bij een kleine lokale fokker en teler, meestal zijn dit familiebedrijven die, hoewel ze niet het biologische merk hebben, zijn ze in staat om echte producten en nulverpakkingen aan te bieden. De verpakking van een voedingsmiddel veroorzaakt vervuiling, meestal is de verpakking gemaakt van plastic materiaal, het is beter om voedingsmiddelen te kopen die ingeblikte goederen tot een minimum beperken. Verdere informatie is beschikbaar op dit adres.Video: Ecologische crisis (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gavyn

  Zeker. Alles hierboven verteld de waarheid. We kunnen over dit thema communiceren.

 2. Garroway

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we praten.

 3. Bennie

  Je had gelijk. Bedankt voor het kiezen van advies, hoe kan ik je bedanken?

 4. Voll

  Laten we het bekijken ...

 5. Aethretun

  Oh! Helaas!

 6. Leodegraunce

  Wat een vermakelijke zin

 7. Dagor

  hetzelfde waren onlangs al aan het overwegenSchrijf een bericht