Gidsen voor tuinieren

Hop, bier en moestuin

Hop, bier en moestuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ik wist dat er veel soorten zijn bier (Ik beken dat ik geen connaisseur ben) maar ik wist niet dat bier niet alleen lekker is om te drinken en dat je er ook veel nuttige dingen mee kunt doen, bijvoorbeeld de groentetuin. Toen zag ik het programma van Tuinbouw, de markttentoonstelling van groene lyfe die van 10 tot 12 mei in Milaan zal plaatsvinden en er is een wereld voor mij opengegaan. Nu begrijp ik dat ik meer wil weten over bier (te beginnen met enkele goede proeverijen) en ga ik het onderwerp uitdiepen.

Zelf AssoBirra, de Italiaanse vereniging van bierproducenten, heeft ervoor gekozen aanwezig te zijn in Orticola omdat bier meer dan één ding heeft dat het bindt aan de passie voor de groentetuin, of beter gezegd aan de organische stijl van tuinieren, in het veld en in de tuin maar ook op het balkon of terras in de stad.

Om te beginnen, en hier komen we bij praktische dingen, met de hop (dat is een van de basisingrediënten van bier) kan snel worden gemaakt prachtige pergola's als alternatief voor klimop of blauwe regen. Houd het wel in de gaten: hop reikt tot 8 meter hoog en is de snelst groeiende plant op aarde (tot 10 cm per dag).

Enkele andere dingen waarmee u kunt doen bier in de tuin of in de tuin zijn: af en toe een slokje bier geven aan geraniums om ze weelderiger en sterker te laten worden; dep de bladeren van de planten met een wattenstaafje gedrenkt in bier om glans te geven; stimuleer de vorming van nieuwe knoppen op rozen door biergist toe te voegen aan water om te besproeien.

Maar dat is niet alles, bier is ook een natuurlijk bestrijdingsmiddel versus slakken is slakken: als je een bak met bier vult en het tot de rand begraaft, vallen de slakken, aangetrokken door de geur van bier, naar binnen en kunnen ze er niet meer uit; 's Morgens vind je de slakken nog in leven, misschien een beetje aangeschoten, en kun je ze gemakkelijk verplaatsen.

En dan kun je met bier ook een huisgemaakt brouwen natuurlijke meststof. Zoals? Door elkaar de hoeveelheid van een blikje bier met een kopje ammoniak, een kopje Engels zout en twee kopjes water: je krijgt een natuurlijke meststof om op de planten te sproeien om ze weelderig en sterk te laten worden.

Wat moet je nog meer toevoegen? Neem een ​​slokje goed bier (alleen Italiaanse industriëlen maken het GGO-vrij) en laten we een Orticola in Milaan van 10 tot 12 mei. De demonstratie, zeggen ze, ruikt naar bier.Video: Hoe gebruik je mulch in de moestuin? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tojasar

  Ik ben definitief, het spijt me, het benadert me helemaal niet. Bedankt voor de hulp.

 2. Victoro

  Pardon, het wordt weggenomen

 3. Ator

  Opmerkelijk, de zeer grappige mening

 4. Tygomi

  Componeert normaal gesproken

 5. Wa'il

  Talentvol...Schrijf een bericht