Zoekopdrachten

Biobrandstoffen

Biobrandstoffen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het panorama van groene economie de meest verhitte debatten vinden plaats als het om biobrandstoffen en windenergie. Deze energiebronnen hebben "bijwerkingen" maar in beide gevallen boekt het onderzoek grote stappen, vooral met i biobrandstoffen we hebben een heuse excursie meegemaakt: van de meest klassieke biobrandstoffen van maïs tot biobrandstoffen uit galactaan, zonder de mogelijkheid te vergeten om biobrandstoffen te produceren met afval.

Zoals we hebben gezien met galactaan, hebben industrieën tegenwoordig de mogelijkheid om te produceren biobrandstoffen in het laboratorium, om de negatieve impact te beperken die plantgewassen kunnen hebben op het milieu: landbouw gekoppeld aan de productie vanbiobrandstoffen schaadt ecosystemen zoalsbossen, veenmoerassen en weilanden, zonder het fenomeen landroof te noemen. Produceren biobrandstoffen in het laboratorium zou betekenen dat alle negatieve effecten van deze energiebron worden verminderd.

In Europa, tegen 2020, ibiobrandstoffen ze moeten 10 procent van de energiebehoefte van het vervoer dekken. Helaas zijn de gewassen die nodig zijn voor de productie van biobrandstoffen van de eerste generatie concurreren met voedselgewassen en beboste gebieden. Dus laten we erover beginnen biobrandstoffen van de nieuwste generatie, afkomstig van landbouwafval, organisch afval, algen of andere laboratoriumsyntheseprocessen. DE biobrandstoffen die 10 procent van de energievraag van transport in Europa zullen moeten dekken, zullen de nieuwe generatie moeten zijn.

In de toekomst, voor de productie van biobrandstoffenwaar de transportsector op kan rekenen bacteriën. Onderzoekers over de hele wereld werken aan de bekendste micro-organismen in het wetenschappelijke landschap, de Escherichia coli. In deze context zijn de nieuwste ontwikkelingen afkomstig van de Universiteit van Exeter in Devon. Hier manipuleerde de Britse onderzoeker John Love de Escherichia coli-bacteriën door genetische sequenties van twee andere bacteriestammen in hun DNA in te voegen. Photorhabdus luminescens en cyanobacterium Puntige Nostoc.

De genen die in het DNA van Escherichia coli worden ingebracht, worden gebruikt om vetten om te zetten in brandstof. De Escherichia coli-bacterie is in staat suikers om te zetten in vet voor de synthese van hun celmembranen, de aldus verkregen vetten kunnen dankzij genetische manipulatie worden omgezet in biobrandstoffen, in dit geval biodiesel.

Soortgelijk onderzoek werd uitgevoerd in het Barkeley Lab en is uitvoerig beschreven in ons diepgaande artikel.Video: Aanmaken MT+ NLdeel4 BioBrandstoffen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Retta

  Ik ben het helemaal met je eens. Het idee is goed, ik ben het met je eens.

 2. Audwin

  Ik bedoel, je staat de fout toe.

 3. Kendell

  Er zit iets in. Bedankt voor je hulp in deze kwestie, nu zal ik het weten.

 4. Mazujar

  Ja ... uit cool gekomenSchrijf een bericht