Zoekopdrachten

China vernietigt de wereld

China vernietigt de wereld


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is geen geheim, China wordt geconfronteerd vervuilingsniveaus verwoestend, een situatie die tot de ergste ter wereld wordt gerekend. In de afgelopen 30 jaar is China de grootste stikstofproducent ter wereld geworden: het aantal auto's op de weg is met ongeveer twintig keer toegenomen, het gebruik van kunstmest is verdrievoudigd terwijl de hoeveelheid vee en de kolenverbranding wordt gekweld.

Het is waar, we weten allemaal dat de kwaliteit van leven van Chinese inwoners ernstig wordt ondermijnd, zowel op het gebied van mensenrechten als op het gebied van het milieu, maar tot nu toe was er geen gedetailleerde informatie over de impact van stikstofemissies gemaakt in China. In China is het bedrag van stikstof- wordt uitgestoten in de atmosfeer door de industrie, de automobielsector en de agrovoedingssector elk jaar met 60 procent verhoogd in een periode van 1980 tot 2010.

De cijfers zijn afkomstig van een onderzoek dat is uitgevoerd door de samenwerking tussen professoren Xuejun Liu en Fusuo Zhang van de Agricultural University of Beijing, Peter Vitousek, een bioloog aan de Stanford University en Pamela Matson, president van de Faculteit Aardwetenschappen van het Woods Institute.

Het rapport analyseerde de Chinese situatie van de afgelopen 30 jaar en het bleek dat China de titel van grootste producent van kan winnen stikstofemissies wereldwijd. Het roekeloze gebruik vanstikstof- hoe kunstmest verdrievoudigd van 1980 tot 2000, terwijl ik Hoofd van het vee en de kolenverbranding is verviervoudigd. In dezelfde periode is het aantal auto's op de weg ongeveer 20 keer toegenomen en het moet gezegd worden dat veel van de voertuigen op Chinese wegen zeer vervuilend zijn. Al deze activiteiten maken grote hoeveelheden reactieve stikstof in het milieu.

Zo'n uitstoot hebben een aantal problemen veroorzaakt, allereerst is de kwaliteit van de in te ademen lucht drastisch verminderd, de zolen en het water hebben een verzuring ondergaan en de concentratie van broeikasgassen in de atmosfeer en niet te vergeten de impact op fauna en flora met een duidelijke afname in biodiversiteit.

Daar economische groei van China is roekeloos. De onderzoekers merkten op dat in de vlakten van Noord-China i stikstofniveaus zijn veel hoger dan die in de Verenigde Staten en zijn vergelijkbaar met de maximale waarden in het Verenigd Koninkrijk en Nederland toen de stikstofdepositie in 1980 zijn hoogtepunt bereikte. Kortom, als in Europese landen als Nederland en Groot-Brittannië , in 1980 waren er reactieve stikstofpieken in de atmosfeer, in China zijn deze pieken de dagelijkse norm! Er valt weinig te zeggen: het milieubeleid van China moet veranderen.Video: DE NIEUWE ZIJDEROUTE: Zo wil China de wereldhandel opnieuw vormgeven (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Stanburh

    Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Laten we bespreken. Schrijf me in PM.

  2. Meztinris

    Schrijf je niet op bestelling?

  3. Merlow

    Gewillig accepteer ik. Naar mijn mening is het echt, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen.Schrijf een bericht