Zoekopdrachten

De PCB-behuizing van Brescia

De PCB-behuizing van Brescia


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

DE Polychloorbifylenen Ik ben een klas van organische bestanddelen zeer verontreinigende stoffen waarvan de toxiciteit vergelijkbaar is met die van dioxine. De polychloorbifylenen, ook wel bekend onder het acroniem Printplaat, zijn dramatisch bekend in het gebied van Brescia: Brescia en Anniston (VS) vertegenwoordigen de belangrijkste gevallen wereldwijd van PCB-besmetting in het water en in de bodem. In een van de laatste onderzoeken van Directe stekker, Het diepgaande programma van Rai Tre, de schijnwerpers hebben de zaak aangesproken Brescia.

Het Rai Tre-programma, bedacht en geregisseerd door Riccardo Iacona, reisde naar Boston om Philippe Grandjean, professor en wetenschapper aan de Harvard University, te interviewen. Philippe Grandjean bestudeert al meer dan twintig jaar het effect van verbindingen polychloorbifylenen op de menselijke gezondheid. De wetenschapper ontdekte dat blootstelling aan PCBveroorzaakt niet alleen verschillende soorten kanker, maar brengt ook de goede werking van het immuunsysteem en het endocriene systeem ernstig in gevaar.

De productie van PCB werd in 1972 voor het eerst in Japan verboden, na 5 jaar bereikte het verbod de Verenigde Staten, maar om naar Italië te komen duurde het 11 jaar, in feite, tot 1983, om Brescia, de Caffaro-fabriek geproduceerd PCB. De productie van PCB in Brescia duurde het 51 jaar, van 1932 tot het jaar van het verbod. Volgens de reconstructies en analyses van de ASL heeft de Caffaro-fabriek vervuild zwaar het grondgebied met een hoeveelheid van 150 ton pure PCB's. Er is de afgelopen jaren niets gedaan het grondgebied terugvorderen en de meest recente onderzoeken tonen aan dat de inwoners van Brescia PCBemia-waarden hebben die tot 20 keer hoger zijn dan de referentiewaarden. Wat het grondgebied betreft, trof de ASL van Brescia in 1999 een hoeveelheid aan die 5.000 keer de grenswaarden van ministerieel besluit 471/1999 overschreed en in juni 2001 leverde verder onderzoek geen verbeteringen op, zozeer zelfs dat een klacht van milieuramp van de Republiek Brescia.

Zoals gezegd is dat van Brescia een uniek geval in Europa maar niet in de wereld. De inwoners van Anniston, Alabama, ondergingen een soortgelijk lot vanwege een bedrijf vergelijkbaar met Caffaro dat produceerde en vervuild de terriotorio met tonnen PCB's. Direct Presa voerde een onderzoek uit om nauwkeurig te observeren wat er met de inwoners van Anniston gebeurde en ontdekte een hele zieke gemeenschap. Het enige grote verschil is dat het bedrijf in Alabama voor de rechter werd gedaagd en veroordeeld werd tot het betalen van 700 miljoen dollar en verplicht was om te voorzien in de kosten die nodig waren voor landaanwinning. In Italië is niets vergelijkbaars gebeurd en er zijn geen concrete werken van blussen en temperen.Video: PCB Holder. How to make a PCB Holder. Easy Soldering Technique (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jameson

  Ik raad je aan om naar een site te gaan waar veel informatie staat over een thema dat je interesseert.

 2. Nilmaran

  Ik heb zo nog niet gehoord

 3. Randale

  Waar rolt de wereld?

 4. Ackerley

  Je hebt geen gelijk. Ik kan de positie verdedigen.

 5. Umit

  kan het hier de fout zijn?Schrijf een bericht