Zoekopdrachten

Metaalvervuiling doodt netelroos

Metaalvervuiling doodt netelroos


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

DE uitlaatgassen van voertuigen en in het bijzonder demetaalvervuiling, brengt het leven van bijen en anderen bestuivers. In Italië, voor het welzijn van bijen waarborgen het gebruik van sommige is verboden pesticiden, vandaag, een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Milieuvervuiling wijst erop dat ze niet i zijn pesticiden de enige bedreiging voor de welzijn van netelroos maar het zijn vooral giftige stoffen zoals kleine hoeveelheden metalen.

Metalen zoals aluminium en nikkel zetten zich af op de bloemen en worden vervolgens opgenomen door bijen en andere bestuivers. Bodems kunnen er heel gemakkelijk door worden verontreinigd uitlaatgassen van voertuigen, industriële machines e landbouwmachines, dus geen bloemrijke en veilige velden.

De bestuivers de mogelijkheid hebben om de aanwezigheid van metalen maar pas nadat "een besmette bloem bezocht ", dit betekent dat de bestuivers ze komen al in contact met giftige stoffen voordat de aanwezigheid van metalen wordt gedetecteerd.

Het is waar, veel diermodellen hebben kleine hoeveelheden metaal nodig om te overleven, denk maar aan de rol van ijzer in menselijk hemoglobine, maar dezelfde metalen kunnen giftig voor planten en dieren. De studie werd voltooid bij de afdeling Biologische Wetenschappen van de Universiteit van Pittsburgh, waar Tia-Lynn AShman, onderzoeker en co-auteur van de studie, uitlegt: "Metalen leiden niet alleen tot de dood, maar kunnen ook de perceptie van de smaak van het insect verstoren, de behendigheid, het geheugen en andere fundamentele functies voor het leven van een hommel in gevaar brengen ".

DE Hommels zijn hymenoptera-insecten van de familie Apiadea, zoals de bijen ze verzamelen nectar en stuifmeel. Zij zijn de bestuivende insecten het belangrijkste en meest bruikbare voor mensen. De studie gepubliceerd in het tijdschrift Enviromental Pollution was gebaseerd op de observatie van het gedrag van hommels. De onderzoekers gebruikten twee groepen ongerepte bloemen en één groep besmette bloemen nikkel en aluminium.

De onderzoekers keken of de bijen die het bereikten besmette bloemen ze konden metalen detecteren en naar niet-besmette bloemen gaan. Ze keken hoe lang het duurde hommels over verschillende bloemen en ander gedrag. De observaties benadrukten dat i hommels ze zijn niet in staat om onderscheid te maken "op afstand" i besmette bloemen van de "schone" pas na i hommels ze hebben geproefd dat de nectar van de bloemen de aanwezigheid van nikkel kan onderscheiden, maar niet de aanwezigheid van aluminium. Daarom nemen bijen aluminium op zonder de aanwezigheid ervan op te merken.Video: Van top tot teen onder bultjes van de processierups: Jeuk is niet te doen - RTL NIEUWS (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Obadiah

  Ik denk dat dit een waan is.

 2. Francois

  Het is jammer dat ik nu niet kan praten - ik haast me naar mijn werk. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker schrijven dat ik denk.

 3. Scott

  Ik feliciteer, welke woorden ..., een opmerkelijk idee

 4. Julius

  Ik bedoel, je hebt geen gelijk. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 5. Aethelbald

  Ik begrijp het goed. Ik kan helpen met de vraagbeslissing.

 6. Pittheus

  Is het absoluut met je eens. Het uitstekende idee, is het met je eens.Schrijf een bericht