Zoekopdrachten

Koolstofvezel

Koolstofvezel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alles wat u moet weten koolstofvezel staat in dit artikel!

Het materiaal
Daar koolstofvezel, zelden 'grafiet filament ", is een ultralicht, stijf en extreem sterk materiaal. Het heeft alle kwaliteiten om staal te vervangen en wordt gebruikt bij de productie van hoogwaardige voertuigen zoals racewagens, fietsen, vliegtuigen of meer algemeen gebruikt voor de productie van sportartikelen: tennisrackets, hengels ...

De ontdekking
Daar koolstofvezel werd ontwikkeld in 1958 in een laboratorium in Claveland, Ohio, hoewel de eerste echte productieontwikkeling in 1963 in een Brits laboratorium werd uitgevoerd, hier zijn de sterke punten van dit materiaal naar voren gekomen.

De producties
Huidige methoden voor het koolstofvezelproductie ze hebben de neiging om langzaam en hoog te zijn energieverbruik. Om deze reden is massa-diffusie nog niet mogelijk. Momenteel wil de industrie een productieproces lage prijs. Oak Ridge National Laboratory heeft een sectie gewijd aan de ontwikkeling van de koolstofvezel, de Energieafdeling, met zijn divisie Carbon Fiber Technology Facility, probeert de productiekosten van koolstofvezel 50 procent korting. Daar koolstofvezel is het ideale materiaal voor de productie van schone voertuigenOmdat het een ultralicht materiaal is, is de energie die nodig is om stuwkracht en uitmuntendheid te leveren minimaal.

Om het koolstofvezel u kunt beginnen met meerdere grondstof. De meest voorkomende voorloper van de koolstofvezelproductie is PAN (Polyacrylonitril), dit is goed voor meer dan 90 procent van alle productie van koolstofvezel. De overige 10 procent van de gebruikte grondstof betreft materialen op basis van plastic of bijproducten van hout.

De polyacrylonitril, alvorens te worden omgevormd tot koolstofvezel, moet verschillende processen ondergaan die een high vereisen energieverbruikZo wordt PAN onderworpen aan oxidatieve processen - om de smelttemperatuur te verhogen -, strek- en carbonisatieprocessen waarbij zeer hoge temperaturen worden gebruikt.

Toepassingen
De koolstofvezels steeds populairder worden op het gebied van fietsen en is een bron van trots geworden voor de fabrikanten, we zagen het bij de Duitse BlackBraid waar een promotionele afbeelding een klein meisje laat zien dat een fiets grote sportwagen met zeer laag gewicht. Daar McLaren lanceerde het Wraak, een hitech fiets die slechts 950 gram weegt, made in koolstofvezel en kost 5.000 euro.
Geschat wordt dat het gebruik van de koolstofvezel op automobielgebied zou het kunnen verminder het gewicht van de auto met ongeveer 50 procent om debrandstofefficiëntie met minstens 35 procent. Het voordeel van de koolstofvezel is dat het de rijprestaties niet in gevaar brengt, zowel wat betreft veiligheid als stabiliteit. Dit gebruik zou de automobilist een besparing opleveren brandstof van meer dan 4.000 euro maar de beginprijs van de auto, met de huidige technieken voor de productie van koolstofvezel, zou het buitengewoon onbetaalbaar zijn.

Niet alleen mobiliteit, de koolstofvezel het wordt ook gebruikt voor kleding maken speciale en resistente stoffen, perfect voor militaire omgevingen. Daarnaast wordt het gebruikt voor de realisatie van componenten van windturbines, zowel in de wieken als voor de torens. Daar koolstofvezel het is geïndiceerd voor de productie van elektrische accu's, krachtoverbrengingsinstrumenten en andere elektronische apparaten!

Op de foto een fase van het koolstofvezelproductieproces, dankzij het Oak Ridge National LaboratoryVideo: Audi Repair by Amatos Autobody on Celette car bench or frame machine, collision repair (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Atreus

  En wat zouden we doen zonder uw briljante zin

 2. Jude

  Bravo, je werd eenvoudig bezocht door het briljante idee

 3. Baktilar

  de mooie vraag

 4. Thanh

  Ik zou hier een paar vriendelijke woorden voor je willen schrijven, maar ik zal me onthouden. Onderwijs staat niet toe)))

 5. Rodrik

  En is het analoog?

 6. Xanti

  Hier zit iets in. Oké, heel erg bedankt voor je hulp in deze kwestie.

 7. Arashijin

  Random vond dit forum vandaag en heeft zich aangemeld om deel te nemen aan de bespreking van deze kwestie.Schrijf een bericht