Zoekopdrachten

Kolen worden de schone energie van de toekomst?

Kolen worden de schone energie van de toekomst?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De kolencentrales kon toetreden tot het team van schone energie. Vraagt ​​u zich af hoe?
Is er een manier om het CO2 afgegeven door het verbranden van kolen. De kooldioxide, dus gevangen, moet worden opgeslagen zonder de klimaat en naarmilieu. Als alternatief is er een manier om te produceren kracht van steenkool zonder het proces van verbranding. Zo'n systeem zou binnenkort tegen economisch voordelige kosten op de markt kunnen komen.

In een ongebruikelijk scenario zouden we kunnen spreken van "witte schoorstenen ", in staat om de kooldioxide (CO2) voordat het in de atmosfeer terechtkomt kolencentrales van de volgende generatie ze zullen geen witte schoorstenen hebben, maar zullen evenzeer medeplichtig zijn aan de strijd tegen klimaatverandering.

Onderzoekers vanAmerican Chemical Society (ACS), hebben een nieuw succes verzameld, het resultaat van 200 uur testen uitgevoerd op het eerste schaalprototype dat de twee meest vervuilende vormen van steenkool gebruikte. De test is beschreven in een studie gepubliceerd in het tijdschrift ACS Energy & Fuel.

Terwijl milieuactivisten hoopten op een duidelijke verlaging van de consumptie van steenkool, zal dit element waarschijnlijk ook een leidende rol spelen in het toekomstige energiescenario. De technologie die is ontwikkeld door de American Chemical Society zal zijn vruchten afwerpen duurzame L 'kracht gemaakt door kolencentrales. Het systeem heeft zijn effectiviteit bewezen in kleinschalige laboratoriumtesten. Het onderzoeksteam van ACS werkt al meer dan 10 jaar aan het project. Onderzoekers concentreerden zich op twee verschillende gebruiksmechanismen steenkool, respectievelijk genoemd Syngas Chemical Looping (SCL) en Coal-Direct Chemical Looping (CDCL).

De technologie die door het ACS-team is getest, kan de energie van de steenkool maar zonder dat het wordt verbrand. Dit komt doordat de kolen chemisch worden verbrand in een speciale verbrandingskamer waaruit de vervuilende gassen niet kunnen ontsnappen. De enige afvalproducten van het hele proces lijken de kolenas, water en ijzerdeeltjes die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.


Video: Zonne-energie is de toekomst! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Cadda

  Het gracieuze antwoord

 2. Yozshushakar

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. We zullen bespreken. Schrijf in PM, we zullen praten.

 3. Gajora

  Het spijt me, maar naar mijn mening vergist u zich. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 4. Kagarg

  Ik denk dat je een fout maakt. Ik kan het bewijzen. E-mail me op PM, we praten.

 5. Dim

  Problem is, a quick answer :)Schrijf een bericht