Gidsen voor tuinieren

Hoe een moestuin te laten groeien

Hoe een moestuin te laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een steeds groter wordende groep consumenten heeft geen vertrouwen meer inindustrie agrofood. De voedselschandalen komen steeds vaker voor, de eerste die ik me herinner betreft de "mascarpone met botulinum ", dan de "Boze koe ", de "dioxinekip ", de "blauwe mozzarella " om nog maar te zwijgen van de meest recete verwarm het met voedsel die de aanwezigheid van zag paardenvlees van dubieuze oorsprong in een beroemde tortellini, een ingrediënt dat niet op de verpakking staat.

De enige manier om het voedselveiligheid is die van zelfproductie: veilig, goedkoop, echt en ... binnen handbereik. Daarom zullen we u vandaag nog een keer aangeven hoe je een moestuin laat groeien!

Wanneer je wilt cultiveer een moestuin je moet beginnen met wat je hebt en wat je wilt, dus je moet jezelf bepaalde vragen stellen. Laten we samen kijken hoe je begint met het kweken van een moestuin!

Hoe een moestuin te laten groeien, behoeften
1) Ik heb een stuk land van cultiveren?
JEP -> ga naar vraag nr. 3. Nee -> ga naar vraag nr. 2
2) Wil je een groentetuin laten groeien op het terras of in bacolne?
JEP -> Lees dan dit artikel. Nee -> Het enige alternatief dat u heeft, is dat van cultiveer een stadstuin, ga naar deze pagina.
3) U woont in een koude omgeving of u wilt cultiveer een moestuin zelfs in de winter?
JEP -> Je moet een broeikas-tunnel bouwen, lees dit artikel. Nee -> Lees verder!

De ideale periode voor cultiveer een moestuin het gaat van de lente en gaat door tot de eerste vorst van de herfst. Starten cultiveer een moestuin het verstandigste is om naar een dealer te gaan om reeds ontwikkelde zaailingen te kopen. Zo weet u zeker dat u de juiste planten voor die periode van het jaar koopt.

De winkelier zal u kasplanten afraden en u alleen planten laten zien die geplant kunnen worden. Als alternatief kun je een moestuin beginnen met zaaien, het proces is vermoeiender en net zo duur in geld (je zult potten moeten kopen om te zaaien, de zaden van de planten, de grond om te zaaien en het is niet zeker dat alle zaden zullen leiden tot de vorming van een zaailing: vaak staan ​​de zakjes met zaden die we kopen al te lang / te lang in de winkel, de zaden zijn oud en hebben moeite om te ontkiemen!).

Hoe dan ook, hier zijn enkele tijdelijke indicaties.
Van maart tot eind april is het mogelijk cultiveer een moestuin met snijbiet, wortel, kool, witlof, ui, sla, erwten, peterselie, radijs, rucola en spinazie. In het noorden, tegen het einde van april, in het zuiden zelfs begin april, kan het volgende worden verbouwd: watermeloen, basilicum, komkommer, bonen, sperziebonen, meloen, tomaat, escarole, selderij, pompoen, courgette, aubergine en peper.

Hoe een moestuin te laten groeien, De stappen
1) Ga naar een dealer en koop de zaailingen om in de grond te verplanten
2) Vraag de dealer, afhankelijk van de gekozen plant:
-“Ik heb een stuk land van TOT meter, hoeveel planten kan ik plaatsen en welk type gezien het feit dat we in de maand TOT zijn "
-“op welke afstand moeten de planten van elkaar worden geplant? "
- "Kunt u mij de variëteit geven met de beste opbrengst?"

Er zijn veel verscheidenheid van planten en sommige hebben een hogere productie van groenten. Met Totem Hybrid F1-tomaten kunnen bijvoorbeeld meerdere kilo's product uit één plant worden gehaald.

3) Hetirrigatie het mag alleen worden gedaan als de plant het nodig heeft. In deze context helpt ervaring je, er kunnen geen algemene regels worden gegeven omdat het afhangt van de geografische positie, de hoeveelheid bodemvocht, de atmosferische omstandigheden, de variëteit aan planten ... kortom, als de grond droger is, zal het nodig zijn om te irrigeren. De boer begrijpt wanneer de plant water nodig heeft omdat hij de neiging heeft om te verdorren (wacht niet tot de plant verdort, maar tot hij de eerste symptomen vertoont, zoals een lagere toon van de bladeren! Zoals hierboven al vermeld, zal ervaring je helpen ).

Hoe een moestuin te laten groeien, de teeltgidsen
Hoe paprika's te laten groeien
Hoe uien groeien
Hoe tomaten te kweken
Basilicum laten groeien
Hoe watermeloen te laten groeien


Video: Aardbeiplanten in de moestuin onderhouden! - Grow, Cook, Eat #34 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Lind

    Juist! Idee goed, steun ik.

  2. Yosef

    Opmerkelijk is dat een zeer goede boodschap

  3. Murry

    En hoe te herformuleren?Schrijf een bericht