Zoekopdrachten

Uit Zwitserland komt de Salamandra Robot

Uit Zwitserland komt de Salamandra Robot


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Robots vervangen mensen in industrieën, ze zijn zo'n enorm fenomeen geworden dat je er maar één nodig hebt 3D-printer om een ​​mensachtige te maken. Bestaan robot zo klein als mieren, bijvoorbeeld, ontwikkelde de Harvard University de drone Micro Air Vehicles voor het bestuderen van de geest van bijen. Het technologische landschap telt steeds meer robot met dierlijke kenmerken, dit is het geval van de robotvis met kunstmatige intelligentie en de robotsalamander ontworpen voor bescherming van de zee.

Daar Robot salamander is ontwikkeld uit École Polytechnique Fédérale Biorobotics Laboratory in Lausanne, Zwitserland. Het heet Salamander II, het gedraagt ​​zich als een amfibie en ziet er zo uit salamanderkan de drone op het droge lopen en in water zwemmen. In werkelijkheid Salamander II slaagt erin zich te verplaatsen met behulp van drie manieren van voortbewegen: lopen op het droge of zwemmen met behulp van de benen of, als derde hypothese, kruipen.

De robot is samengesteld door "een skelet van wervels " van een salamander. Wanneer wandelingen het beweegt alleen zijn benen en op basis van de rotatiesnelheid varieert ook die van het lopen. De Salamander is op afstand te bedienen via een laptop en draadloos systeem. Met de computer kunt u de manier van voortbewegen veranderen, snelheid en richting. Het resultaat is een robot die kan zwemmen als een vis, kruipen als een slang en lopen als een hagedis.

Een ander innovatief aspect van Salamander II is zijn modulariteit. In wat we eerder hebben gedefinieerd "wervels skelet " elke wervel bestaat uit een module met een eigen regelsysteem met een speciale batterij en motoren die op basis van hun functie verder kunnen worden onderverdeeld. De individualiteit van de modules is essentieel, want als een deel van de robotsalamander beschadigd raakt, kan de rest van de drone zijn functies blijven vervullen.Video: Pleurobot is robotic salamander skeleton with eerily life-like movement (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Laochailan

  opmerkelijk, zeer nuttige informatie

 2. Wealaworth

  Het is leuke informatie

 3. Niktilar

  Hoezo dat?

 4. Baltsaros

  Het spijt me, dat is verstoord ... Deze situatie is mij bekend. Schrijf hier of in PM.Schrijf een bericht