Zoekopdrachten

Natrium-lucht- of lithium-luchtbatterijen?

Natrium-lucht- of lithium-luchtbatterijen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Over de hele wereld werken ontwikkelaars aan batterijen steeds efficiënter. Een plausibel pad zou de binnenkomst van zien batterijen lithium-lucht, volgens het Amerikaanse bedrijf IBM, lithium-luchtbatterijen zouden garanderen elektrische auto's een bereik van 800 kilometer.

Met dit soort voordelen is de interesse van autofabrikanten groot: de Japanse Toyota heeft een overeenkomst gesloten met de Duitse BMW voor het ontwerp en de ontwikkeling van lithium-luchtbatterijen dat zou de elektrische auto's voor elke lading minimaal 500 kilometer af te leggen. De eerste lithium-luchtbatterij ontwikkeld door de Toyota-BMW-partner moet worden uitgerust met eensportwagen die volgend jaar wordt gepresenteerd.

In het automobiellandschap gaan groepen ontwikkelaars een andere richting in. We praten over Natrium-luchtbatterijen. Dergelijke batterijen moeten een lagere energiedichtheid hebben dan Lithium-Air-batterijen. Er is sprake van een dichtheid gelijk aan 1600Wh / kg, een veel lagere verhouding dan de theoretische geschat wordt Lithium-Air-batterijen (3450Wh / kg). Om een ​​idee te geven, herinneren we ons eraan dat de dichtheid van lithium-ionbatterijen ongeveer 200 Wh / kg is.

Als het Natrium-luchtbatterij het lijkt te ondermaats in vergelijking met de beloften van de Lithium-luchtbatterijdenk maar aan een iPhone of een Tesla Roadster: in perspectief, als de batterij van deiPhone werd vervangen door een model natrium-lucht, zou de levensduur van de batterij bij hetzelfde gewicht 8-9 keer langer zijn. Evenals als de Tesla Roadster-batterij (116 Wh / kg) werd vervangen door een model natrium-luchtzou de Tesla-auto zijn actieradius 13 keer vergroten tot 5.105 kilometer, genoeg om de hele omtrek van de kofferbak te dekken (exclusief Sardinië).

Laten we de dichtheden samenvatten:
Huidige lithiumbatterij: 200Wh / kg
Theoretisch maximum lithium-luchtbatterijen: 3450 Wh / kg
Schatting voor Sodium-Air-batterijen: 1600 Wh / kg

Zeker de batterijen die de volgende generatie zullen uitrusten elektrische auto's ze zullen lichter en efficiënter zijn, maar waarom zouden autofabrikanten in technologie moeten investeren? natrium-lucht? De natrium-lucht batterijen in vergelijking tot "concurrenten ' lithium-lucht, kunnen gemakkelijker worden bijgevuld. Bovendien is de natrium het is goedkoper en overvloediger dan de lithium.

Ondanks de economische voordelen van natrium-lucht batterijen, in korte tijd zullen we de lithium-luchtbatterijen. Dit komt door de batterijen natrium-lucht ze kunnen slechts 8 keer worden opgeladen. Onderzoekers werken eraan om deze limiet te omzeilen, maar voorlopig de erfgenaam van de huidige lithium batterijen Het zal er zijn Lithium-Air-batterij, duurder maar lichter en efficiënter.Video: Lithium-Ion blussen lukt niet met poeder (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Morenike

  Onwaarschijnlijk. Het lijkt onmogelijk.

 2. Goltijas

  Ik kan dat nauwelijks geloven.

 3. Rane

  Makkelijker gezegd dan gedaan.

 4. Neuveville

  Schrijf vaker emoticons, anders lijkt alles serieus

 5. Finian

  Ik kan je geloven :)

 6. Tujas

  Het weergaloze antwoord ;)

 7. Shakakazahn

  Ik bedenk dat u zich vergist. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht