Gidsen voor tuinieren

Het welzijn van de hennen

Het welzijn van de hennen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als het aankomt op box voor kippenwordt verwezen naar een structuur die het welzijn van het dier dat het herbergt, moet kunnen garanderen, vooral wanneer het in volle legtijd is (april-mei). In een kippenhok, het maximale aantal kippen het mag niet meer zijn dan 4 kledingstukken per vierkante meter. In een box voor kippen de milieusituatie moet ook worden bevorderd: de doos het moet worden geventileerd, maar het zal nodig zijn om de vorming van luchtstromen te vermijden die temperatuurveranderingen bevorderen die schadelijk kunnen zijn voor de paaien.

Er zijn veel factoren die het welzijn van kippen, zijn er twee die gemakkelijker kunnen worden bediend:

 • de toestand van de ziekenhuisopname (grootte, hygiëne, componenten ...)
 • de voeding

In dit artikel hebben we het uitgebreid over gehad box voor kippen, hoe ze moeten worden behandeld en "gemeubileerd ". EEN box voor kippen het moet zijn uitgerust met nesten voor het leggen van eieren, voerbakken en zitstokken. Het welzijn van de dieren wordt gegarandeerd door de rusturen. De kippen ze slapen neergestreken op zitstokken die van de grond zijn geheven en elk kip moet ongeveer 25 centimeter lineaire ruimte op de as van de slaapplaats kunnen hebben.

Wat betreft voeding speelt het een cruciale factor bij de eierproductie. Het aanbevolen voedingsmengsel bevat een mix van voer voor kuikens en boerderijproducten, in detail omvat het mengsel:

 • voor 40 procent kippenvoer met 23 procent eiwit
 • voor 35 procent maïs
 • voor 10 procent erwteneiwit
 • voor 8 procent tarwezemelen
 • voor 7 procent van de oesterschelpen
 • voor elke 10 kilo mengsel moet 20 gram keukenzout worden toegevoegd

Een vrij algemeen probleem als het gaat om legkippen, is een abnormale eiproductie. Eieren kunnen zijn "vreemd " in termen van grootte, schaalstructuur, aantal… Problemen die samenhangen met abnormale eiproductie kunnen verband houden met voedselfouten. Daarom is het belangrijk om kippen te voeren met de juiste mix van voedingsstoffen. De normaliteit van het uitzetten wordt hersteld kort na het corrigeren van de voedselonevenwichtigheden. Er is geen medicijntoediening vereist.Video: Kippen Taal (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kigrel

  tyts-tyts))

 2. Norman

  Wonderbaarlijk nuttig bericht

 3. Tejinn

  Ik ben het ermee eens, dit is een grappig ding.

 4. Zdenek

  de eerste is de beste

 5. Kelkis

  Alleen vandaag dacht ik, maar het is waar, als je er niet over nadenkt, dan begrijp je misschien de essentie niet en krijg je niet het gewenste resultaat.Schrijf een bericht