Gidsen voor tuinieren

Herstel de oude potgrond

Herstel de oude potgrond


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De lente komt en balkons en terrassen ze lijken ons kaal. Tijd om voor te bereiden en te verpotten om in de warmere seizoenen een mooie green in huis te hebben, maar hoe zit het met oude potten met verdorde planten? Het land is kostbaar en oude aarde mag nooit worden weggegooid. In kleine hoeveelheden kan de oude aarde worden vermengd met de nieuwe aarde of de oude aarde kan worden geregenereerd.

Hoe de aarde van potten te regenereren? De oude potgrond moet in een afgedekte bak of in een zak waarin turf en aarde in lagen worden gelegd. Zodra dit is gebeurd, wordt het periodiek bewaterd en om de 30-40 dagen geroerd. De aldus voorbereide grond is het volgende jaar rijp om te verpotten.

Symptomen van een uitgeputte en gedevitaliseerde grond haar vergeelde bladeren en de zwarte vlekken op de bladeren sommige planten. Het fenomeen van bleke en zwakke bladeren wordt genoemd chlorose en rapporten gebrek aan minerale zouten in de bodem. Als de gele bladeren aan het einde van de takken worden geplaatst, duiden ze er een aan ijzertekort; als ze in nauw contact staan ​​met de stengel, is dat zo stikstofgebrek.

Een bijzonder uitgesproken chlorose duidt op magnesiumtekort, een essentieel element voor de vorming van chlorofyl. Bladnecrose, de klassieke zwarte vlekken, meestal ook geassocieerd met bladverlies aan de basis van de takken, duidt op fosforgebrek, een cruciaal element voor de vorming van plantaardige eiwitstoffen. In al deze gevallen is het nodig vernieuw de potgrond of integreer het met verse aarde.


Video: Wél frezen, niét onkruidverdelgen! 5PK grondfrees (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kelkis

  Ik bedoel, je hebt geen gelijk. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 2. Eshan

  It agrees, the useful message

 3. Daoud

  wonderfully

 4. Mutaur

  Ik denk dat hij het mis heeft. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, spreek.

 5. Ashwyn

  who says it is necessary to swing and watch the firebox then goes outSchrijf een bericht