Zoekopdrachten

Teken ook de anti-smog-petitie!

Teken ook de anti-smog-petitie!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Weinig lichtjes en veel schaduwen aanluchtvervuiling in Italië, een oorzaak van sterfte en ziekenhuisopname onder de bevolking meer dan we denken. De smog probleem het is ernstig maar de acties zijn zwak, dus het is noodzakelijk om serieus te redeneren en een standpunt in te nemen, zelfs door de petitie te ondertekenen die wordt gepromoot door Ouders AntiSmog (de link onderaan het artikel), zodat Europa eist dat ons land minimaal voldoet aan de EU-regels. Vooral na de veroordeling van Italië door de Europese Hof van Justitie in december 2012.

Een eerste cijfer. Volgens 2013 OESO-rapport over het milieu in Italië, de atmosferische emissies van verontreinigende stoffen ze zijn in ons land meer afgenomen dan in de meeste andere OESO-leden, maar meer dan de helft van de 30 meest vervuilde Europese steden ligt in Italië.

Een tweede cijfer. In 2010 zijn de meest recente beschikbare gegevens, de uitstoot van broeikasgassen (BKG) waren 6,2% lager dan het niveau van 1990, vergeleken met de doelstelling van Kyotoprotocol de uitstoot met 6,5% verminderen in de periode 2008-2012 (denk eraan dat de vermindering de opname van broeikasgassen door bossen en de plotselinge daling van de uitstoot als gevolg van de economische crisis omvat).

Waarom is dit belangrijk? Als Italië en de regio's het respecteerden de regels en limieten voor luchtverontreinigende stoffen elk jaar zouden we in ons land duizenden doden en tienduizenden ziekenhuisopnames als gevolg vanblootstelling aan verontreinigende stoffen.

Risico's en gevolgen. Wetenschappelijke literatuur en epidemiologische gegevens geven aan dat de niveaus van verontreinigende stoffen waaraan een groot deel van de Italiaanse bevolking wordt blootgesteld, veroorzaakt het begin of de verergering van talrijke ziekten en pathologieën: astma, allergieën, chronische obstructieve longziekte, hartaanvallen, ischemieën, diabetes, tumoren, atherosclerose, hart- en vaatziekten, verminderde vruchtbaarheid, laag geboortegewicht, negatieve effecten op de neurologische ontwikkeling van kinderen en op de cognitieve functies van kinderen en ouderen.

Toch is er jarenlang bijna niets gedaan om binnen de limieten te vallen. Burgers hebben echter een instrument: de opening van een nieuwe inbreukprocedure eisen voor de schending van Europese regelgeving die, na de eerder genoemde veroordeling van Italië door het Europese Hof van Justitie in december 2012, Italië dwingt alle nodige maatregelen om dit ernstige probleem aan te pakken.

ONDERTEKEN DE PETITIE OMDAT SCHONE LUCHT EEN PRIORITEIT WORDT IN ITALIË!Video: Huisarts vertelt over teken en tekenbeet (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Baldrik

  Eet je 's avonds melk met komkommer, dan loont je Finse sanitair sneller! Het diner was uitstekend, vooral de gastvrouw slaagde erin om mayonaise te maken. Waarom krijgen mannen koude voeten in de winter, maar vrouwen niet??? Want voor mannen is de verwarming belabberd, en voor vrouwen is de verdomde Russische hacker praktisch onoverwinnelijk! Welk dak houdt er niet van om hard te rijden? Er is niets erger dan een vrouw te bedriegen... Maar er is niets leukers als het lukt.

 2. Arturo

  Voor jou, mijn God, dat ik niet van gygygie hou :)

 3. Rhys

  Pardon voor wat ik moet ingrijpen ... vergelijkbare situatie. We kunnen discussiëren. Schrijf hier of in PM.

 4. Freowine

  Ongelofelijk!

 5. Ashby

  Ik raad u aan om de bekende site te bezoeken, waarover veel informatie over deze vraag bestaat.Schrijf een bericht