Zoekopdrachten

Italiaanse excellentie voor hi-tech energie

Italiaanse excellentie voor hi-tech energie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Supergeleidend ringkernspoelschema

Im hi-tech Italiaanse bedrijven degenen die meer dan de helft van de eerste bestellingen van de Europese Unie (1,3 miljard euro) voor de bouw van de reactor hebben binnengehaald ITER. De laatste belangrijke order van 20 miljoen euro betreft de ASG-supergeleiders, een bedrijf van Malacalza-familie, die in samenwerking met AENEAS zal zorgen voor de bouw en montage (in de Genoa Campi-fabriek) van de supergeleidende ringkern spoelen nodig voor het project.

ITER is de reactor waarvoor bedoeld is kernfusie in aanbouw in Cadarache, in het zuiden van Frankrijk, door een wereldwijd consortium bestaande uit de Europese Unie, Rusland, China, Japan, de Verenigde Staten van Amerika, India en Zuid-Korea. Het kost 15 miljard euro en wordt beschreven als een experimentele kernreactor kost 15 miljard euro, met als belangrijkste doel een stabiele fusiereactie (500 MW geproduceerd voor een duur van ongeveer 60 minuten) verbetering van de huidige kennis over plasmafysica.

Tijdens de bouw en exploitatie van ITER zijn veel van de technologische oplossingen die nodig zijn voor het toekomstige prototype van fusie-energiecentrale genaamd DEMO. Om deze reden zal, volgens wat is verklaard, de overtollige energie die wordt verkregen uit de kernreactie tijdens het ITER-project niet aan het elektriciteitsnet worden geleverd of voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Het thema van ITER is niet zozeer de bouw van een kerncentrale, maar eerder de zoektocht naar een verder technologisch pad, veilig in bedoelingen, voor de productie van MW die in staat is om te voldoen aan wereld energiebehoeften. In de nabije toekomst waar, met de hernieuwbare energiebronnen die nog steeds slechts 1,6% van de wereldproductie uitmaken, ga je waarschijnlijk van een mix van een paar energiebronnen naar een mix van heel veel verschillende bronnen.

Om de Italiaanse industrieën die actief zijn in de hi-tech sector om enkele van de aanbestedingen voor de technologisch en economisch meest representatieve componenten van ITER te winnen, was de samenwerking in het nationale fusieprogramma geactiveerd met ENEA - Nationaal Agentschap voor Technologieën, Energie en Duurzame Economische Ontwikkeling - met betrekking tot geavanceerd zoeken.

ENEA is ook verantwoordelijk voor de JT60SA-project, uitgevoerd in Japan, voor de constructie van de supergeleidende toroïdale spoelen die in Genua geproduceerd zullen worden door ASG Superconductors, een Italiaans hi-tech bedrijf dat al besproken is in verschillende belangrijke internationale projecten: de constructie van de spoelen voor de Tore Supra-reactor, voor de Tokamak FTU, voor de Stellarator W7X, de CMS-solenoïde, de BT Atlas en de dipolen voor de Large Hadron Collider (LHC) op CERN in Genève.

"Wij geloven dat samenwerking met ENEA en de belangrijkste Italiaanse onderzoeksinstanties fundamenteel is - verklaarde Vincenzo Giori, CEO van ASG -. Ik denk graag dat dit een deugdzaam geval is van de relatie tussen onderzoek en industrie in Italië. Verder samen met de dochterondernemingen Columbus Supergeleiders is Paramed we lanceren ook een Italiaanse toeleveringsketen voor supergeleiding met innovatieve producten voor energietransmissie en magnetische resonantie. "Video: Werken bij BAM Infra Energie u0026 Water (Mei 2022).