Werken

Geothermische energie in de wereld

Geothermische energie in de wereld


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens een analyse gepubliceerd in Pike Research, zijn er ongeveer 450 i geothermische projecten in ontwikkeling. De geothermische systemenals ze eenmaal in bedrijf zijn, kunnen ze produceren 18 GW van elektriciteit.


L 'geothermische industrie het heeft pas de laatste decennia een concrete groei doorgemaakt. Bij de projecten in ontwikkeling zijn 64 landen betrokken en naar schatting betreft slechts 10 procent van de projecten de bouw van installaties van de nieuwste generatie, de resterende 90 procent betreft de bouw van geothermische systemen conventioneel, dat wil zeggen, in staat om energie te onttrekken aan de meest oppervlakkige lagen van de grond, zonder diepe boorprocedures uit te voeren zoals voorzien met de "diep boorproject ".

Waarom zijn er nog zo weinig zogenaamde "diep boorproject“?
Dergelijke geavanceerde geothermische systemen zijn nog te weinig bekend. Sectordeskundigen zijn schaars, net als investeringen: weinig geografische gebieden zijn economisch klaar om een ​​dergelijke evolutie het hoofd te bieden, waaronder Ierland, waar de National Energy Authority of Installnda (Orkustofnun), samen met vier IJslands bedrijf voltooit een project dat energie haalt uit de ondergrond, we hebben het over een diepte van meer dan 4.000 meter! Het lijkt je misschien vreemd, maar Italië is ook bij een project betrokken Diep boren.

Het Campi Flegrei Deep Drilling Project (CFDDP) is een internationaal wetenschappelijk onderzoeksproject gericht op het begrijpen van de vulkanische dynamiek, de eerste boorfase is al uitgevoerd tot een diepte van 500 meter, de tweede fase omvat het bereiken van een diepte van 3 , 5 km. Zelfs als de CFDDP niet is geboren voor de productie van Geothermische energie, er zullen veel gevolgen zijn voor de energie, in feite is het CFDDP gericht op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën voor milieumonitoring, de ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke methodologieën voor een optimaal gebruik vanGeothermische energie. Als we het hebben over de Flegreïsche Velden, bedoelen we een geografisch gebied waar enkele steden in de provincie bij betrokken zijn Napels.

Chili, Indonesië en Kenia zijn de landen die het meest tellen geothermische systemen in ontwikkeling. De Verenigde Staten installeerden in 2012 een capaciteit van 175 MW door geothermische systemen maar de groeiplannen omvatten momenteel een op handen zijnde toevoeging van meer dan 5.000 MW.

Als het gaat om hernieuwbare energiebronnen, in de collectieve verbeelding, deGeothermische energie wordt als laatste geteld. We denken meteen aan wind- en zonne-energie, toch wordt een aardwarmtecentrale gebouwd met veel kortere tijden, het enige probleem is de bureaucratie. Overheden moeten meer gestroomlijnde procedures volgen: het duurt 5-7 jaar om een ​​project goed te keuren.Video: Wie funktioniert ein Geothermiekraftwerk? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Garafeld

  Dat klinkt verleidelijk

 2. Lendell

  Het spijt me dat mijn hele leven besteed wordt aan het leren leven.

 3. Grioghar

  Gefeliciteerd, een goed idee en op tijd

 4. Najind

  Prachtige gedachte

 5. Germian

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, spreek.

 6. Vincente

  Ik kan u aanbieden om de website te bezoeken, met een groot aantal artikelen over het onderwerp van belang voor u.Schrijf een bericht