Gidsen voor tuinieren

Dat onweerstaanbare verlangen naar een moestuin in huis

Dat onweerstaanbare verlangen naar een moestuin in huis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ze zijn tussen de 30 en 40 jaar oud en zijn meestal nieuwkomers in tuinbouw. Ze herinneren zich echter met plezier ouders en grootouders die omgaan met salades en tomaten in degroentetuin in huis en wil die momenten van landelijke rust; niet alleen om verse groenten op tafel te hebben, maar ook om een contact met de natuur die de kinderen van vandaag negeren.

Hier is het overzicht van de identikit van degenen die zich inschrijven voor de cursus Moestuin in huis georganiseerd voor zijn medewerkers door het bedrijf Whirlpool, een wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten, in het Italiaanse hoofdkantoor in Comerio (VA). Dit is de tweede editie van het bedrijfsinitiatief nadat de eerste, aan het einde van de afgelopen winter, een echte ledengroei registreerde.

“In 2012 de cursus Moestuin in huis op veel belangstelling van de deelnemers gewekt - hij claimt Giacomo Brusa, eigenaar van het bedrijf L'Agricola del Lago, leraar voor de gelegenheid -; bijna alle leden benaderden voor het eerst de teelt van de moestuin in de moestuin, maar er waren ook mensen die tips wilden hoe ze een paar planten op het balkon konden houden. Zeker niet om een ​​inkomen te verdienen, maar om de voldoening zelf iets te produceren en dat aan kinderen te leren ”.

Om Whirpool ervan te overtuigen de cursus te herhalen Moestuin in huis het was het succes van de eerste editie, zeker een teken des tijds. "De Orto in casa-cursus, die deel uitmaakt van het Health Works-programma voor de gezondheid en het welzijn van werknemers, kreeg een reactie onder collega's die boekdelen spreekt over de noodzaak om die relatie met de aarde opnieuw te verbinden die in ieders persoonlijke geheugen staat. - hij zei Giuseppe Geneletti van Whirlpool en laat zien dat in een tijdperk dat wordt gekenmerkt door de virtuele dimensie, razernij en stress, je handen vuil maken met aarde in de tuin, de kwaliteit van leven verbetert, vooral als het een familie-ervaring wordt ".

Voor de volledigheid van de informatie, de cursus Moestuin in huis Editie 2013 begint op donderdag 7 maart en is opgedeeld in vier lessen:

 • grondvoorbereiding, bemesting en teeltmethoden voor de tuin (groenbemestingsmulch) - 7 maart.
 • zaaien, kweken en behandelen van Solanaceae en Cucurbitaceae (tomaat, aubergine, paprika, courgette, komkommers) - 14 maart.
 • bladgroenten (salade, snijbiet, spinazie) - 21 maart.
 • Brassica's en zomerplanten (kool, bloemkool, spruiten, kool, venkel, radijs, wortelen, aardappelen) - 28 maart.


Video: Inis moestuin #24 Hitte in de moestuin en droogbonen oogsten. Bescherming tegen de felle zon. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Tojadal

  The site is just wonderful, I recommend it to everyone I know!

 2. Daryle

  Je hebt het doel bereikt. Het lijkt mij een uitstekende gedachte. Ik ben het met je eens.

 3. Westen

  Tal hoorde het niet

 4. Danaus

  Deze informatie is niet waarSchrijf een bericht