Gidsen voor tuinieren

Het ontwaken van kamerplanten

Het ontwaken van kamerplanten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Na 3 of 4 maanden leven in gesloten omgevingen met hoge temperatuur en gebrek aan vochtigheid en zuurstof, voor de kamerplanten het is tijd om een ​​frisse neus te halen. Hier dan, als de buitentemperatuur het toelaat, is het tijd om de ramen opnieuw te openen en de circulatie van lymfe en vegetatieve herstart.

In deze periode is het ook aan te raden om de aarde van de potten te verplaatsen om de korst die zich aan de oppervlakte heeft gevormd te breken, de planten elke dag te sproeien en wat vaker water te geven om de grond altijd vers te houden. Het is ook nu bemesten (met organische mest) en het loof wekelijks besprenkelen met water en eventueel specifieke mest (ook biologisch).

Op het balkon en terras, als de temperatuur het toelaat, is het mogelijk om de aarde van de potten te schoffelen en te beginnen met de eerste gietbeurten. Het is ook tijd om de containers klaar te maken voor het zaaien of planten van de soort die in de zomer bloeit.

Ze moeten worden gesnoeid zodra de bloei stopt, i bloeiende struiken die kronen uitstoten in deze periode (forsythia, kweepeer van Japan, bloeiende pruim). Het is ook het juiste moment om remontante rozen te snoeien. Andere werkzaamheden die in maart moeten worden uitgevoerd zijn: de winterafdekkingen verwijderen, snoei blauweregen, verpot de geraniums met verse en goed bemeste grond, transplanteer de zaailingen die in de herfst en winter uit zaad zijn geboren. Controleer of de wijnstokken stevig vastzitten aan hun steunen.

Maar maart is gek (... met de zon neem je een parasol mee) en hier is de noodzaak om grote voorzichtigheid te betrachten bij het uitvoeren van de typische werken van de maand voor de planten die op het terras leven. Wat moet er absoluut gebeuren tegen het einde van maand is het planten van het kappen van bomen en struiken.Video: Schone lucht met luchtzuiverende kamerplanten (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Leron

  Deze grappige mening

 2. Shamuro

  Ik denk dat dit - verwarring.

 3. Zacharias

  Ik denk dat je het fout hebt. Mail me op PB.

 4. Maonaigh

  Ik kan je aanraden de site te bezoeken met een enorme hoeveelheid informatie over het onderwerp dat je interesseert.

 5. Kagabei

  Daarin is er iets. Thanks for the tip, how can I thank you?

 6. Maunfeld

  Juist! Het is een goede gedachte. Ik pleit voor een actieve discussie.

 7. Voodoolabar

  Geweldig, dit is een zeer waardevol stuk.

 8. Faegis

  Bravo, wat uitstekende boodschap

 9. Muntasir

  Ik ben van mening dat u zich vergist. Ik kan het bewijzen.Schrijf een bericht