Gidsen voor tuinieren

Moestuin op het balkon

Moestuin op het balkon


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wilt u een moestuin op het balkon? Misschien compleet met fruit, groenten en groenten? Niets is eenvoudiger ...moestuin op het balkon het kan kleine vreugde geven, van de aardappelteelt tot die van aardbeien en bosbessen. Laten we eens kijken hoe we ons kunnen organiseren om een ​​kleintje op te zetten moestuin op het balkon huis!

Vandaag stellen we voor om een moestuin op het balkon met aardappelen, tomaten en aardbeien. Lees voordat u verdergaat de tips in het artikel gewijd aan teelt in potten en zorg ervoor dat de maximale belasting die kan worden ondersteund door de balkon.

Moestuin op het balkon. Aardappelen
Om aardappelen te telen, heb je een redelijk ruime bak of kist, aarde of zaagsel nodig, en natuurlijk pootaardappelen; erg populair zijn vroege aardappelen die een overvloedige oogst beloven. Ga als volgt te werk: neem een ​​bak van ongeveer vijftig liter, vul deze voor 1/4 van een goede aarde en composteer. In deze bak, op verschillende lagen, zal de jouwe groeien aardappelenuit zaad. Aardappelen moeten een knop hebben om geplant te worden. Als ze het niet laten zien, zet ze dan 3 of 4 dagen in het licht tot de toppen zachtgroen verschijnen.

Neem de knopaardappelen, snijd ze doormidden en leg ze met de knoppen naar boven in de aarde. De grond moet altijd vochtig zijn, maar zonder enige stagnatie om de aardappelen niet te laten rotten. Naarmate de plant groeit, zal het nodig zijn om wat aarde toe te voegen om de wortels die rond de aardappel groeien altijd bedekt te houden. Als de planten stoppen met groeien, dat wil zeggen na ongeveer drie maanden, zul je merken dat de bladeren van kleur veranderen: de vegetatie van de bladeren verandert van groen naar geel. Op dit punt zijn je aardappelen klaar en hoef je ze alleen maar op te halen!

Moestuin op het balkon. Tomaten
Wanneer er geen kans meer is op vorst en de nachttemperaturen boven de 12 ° C liggen, kunnen de kleine tomatenzaailingen buiten worden overgeplant. Tomaten geven de voorkeur aan een zonnige locatie en regelmatig water geven. Wanneer de eerste tomatenclusters beginnen te vormen, verwijdert u de onderste bladeren om de groei te stimuleren. De meest geschikte tomaten voor teelt op het balkon het zijn de F1 Hybride Totems (foto boven rechts), ze groeien in overvloed, in clusters en de hele plant blijft vrij laag (tussen 45 en 90 cm), dus perfect om in potten te kweken. Van een enkele plant is het mogelijk om meerdere kilo's te oogsten.

Moestuin op het balkon. Aardbeien
Om aardbeien te kweken koop je simpelweg drie hangpotten met een diameter van 18 cm. In elke pot zullen drie "fragaria x ananassa" aardbeienzaailingen worden begraven. Deze herbloeiende variëteit draagt ​​de hele zomer vruchten, van juni tot aan de eerste herfstvorst. Aardbeien groeien ook goed in plantenbakken. Een 80 cm lange planter kan gemakkelijk een dozijn aardbeiplanten herbergen om direct op de balkon.

Voor de meer veeleisende gebruiker vindt u op deze link de instructies om een moestuin op het balkon compleet met:

 • basilicum
 • wortels
 • peterselie
 • sla
 • ui
 • radijs
 • selderij
 • salie


Video: Daktuin of balkontuin aanleggen - (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jarah

  Ik ben ook enthousiast over deze vraag.

 2. Laurent

  Is er een andere uitweg?

 3. Sekani

  Wat een leuke vraag

 4. Bennet

  Het gebeurt.

 5. Zulkicage

  Had beter kunnen schrijven

 6. Barg

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf in PM, we zullen praten.

 7. Nelli

  Vlieg gewoon weg !!!!!!!!!!!!!!!!!!Schrijf een bericht