Gidsen voor tuinieren

Hoe het gazon te onderhouden

Hoe het gazon te onderhouden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naarmate de zomer nadert, beginnen we meer aandacht te besteden aan onze tuin. De tuin is de ideale plek voor buitenlunches, aperitieven en braciate, dus er is geen tijd te verliezen, je moet beginnen zorg voor het gazon.

Hoe het gazon te onderhouden
-Besnoeiing. We hebben de neiging om de weide bijna gelijk met de grond. In de zomer is het echter beter om het wat meer te laten groeien. Het is beter om op een hoogte van 5 cm te houden. Hierdoor wordt de grond zachter tijdens het lopen en is er minder water nodig omdat er een dieper wortelstelsel is ontstaan.

-Onderhoud. Als u handgereedschap kunt gebruiken, geef er dan de voorkeur aan boven elektrische apparatuur. Hierdoor helpt u de uitstoot van broeikasgassen. Als je het echt niet kunt laten, dan kan dit artikel van pas komen bij het kiezen van de grasmaaier.

-Ontwerp. Als u overweegt het gazon in te zaaien, dan moet u rekening houden met de omgeving zoals schaduwplekken, verzorgd door huizen of bomen, wind en water. Het ontwerp moet zorgen voor de afvoer van het water zodat het via de ondergrond kan terugkeren naar de watervoerende lagen. In het geval van binnenplaatsen en trottoirs zullen deze hellend moeten zijn, waardoor regenwater wellicht in een systeem van kanalen kan stromen dat uitmondt in het tuinbed.

-Bevruchting. In chemische meststoffen zijn ze niet geschikt voor mens en milieu. Denk goed na voordat u schadelijke pesticiden en kunstmest gebruikt, vooral als kinderen op dat gazon spelen. De beste meststof is de grond, het lijkt triviaal, maar het gazon heeft geen grote voedingsbehoeften, voeg gewoon wat mulch toe zodat het gazon langer water vasthoudt en onkruid verwijdert. Een goede strategie zou zijn om het gemaaide gras niet volledig te verwijderen en wat residu achter te laten om direct op uw gazon te ontbinden. Bezoek deze pagina voor andere organische meststoffen.Video: to: Gazon herstel na de winter: DCM Vital Green, DCM Vivimus Gazon, DCM Activo graszaad (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Macario

  Hoe vaak bezoekt de auteur deze blog?

 2. Abijah

  Ik duwde dat idee weg :)

 3. Bowen

  Prachtig, dit is een zeer waardevolle zin

 4. Nayati

  Juist! Dit is een geweldig idee. Ik sta klaar om je te ondersteunen.

 5. Treoweman

  Toegevoegd aan mijn bladwijzers. Nu zal ik je veel vaker lezen!

 6. Ben-Ami

  Heel erg bedankt, cool creatief geschreven

 7. Alson

  Ik vind het geweldig, in feite, bedankt!

 8. Zulular

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht