Zoekopdrachten

Groen voorbeeld van de provincie Sassari

Groen voorbeeld van de provincie Sassari


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een voorbeeld van groene economie? Daar Provincie Sassari. Als de rest van Italië hetzelfde had gedaan als hier in de afgelopen jaren, zou het hele land beter af zijn. Deed wat? Betrek bijvoorbeeld alle gemeenten van het provinciaal grondgebied, een uniek feit in Europa, bij de uitvoering van de zogenaamde Burgemeestersconvenant.

En stel vervolgens het Land, Actieplannen voor duurzame energie, voor elk van de 66 gemeenten in Noordwest-Sardinië. Benijdenswaardig resultaat, hoe heb je dat voor elkaar gekregen? In volledige harmonie werken met lokale autoriteiten en hun technici, en zichzelf aanbieden als ondersteunings- en coördinatiestructuur. Dat wil zeggen: doen wat een provincie zou moeten doen.

De volgende stap brengt Sassari nog verder, kondigt de voorzitter van de Provinciale Staten aan, Alessandra Giudici: "Binnenkort zal een strategisch document aan het licht komen met de maatregelen die in het gebied moeten worden genomen, een echt vademecum van de strijd tegen klimaatveranderende emissies en deugdzame acties voor de toename van productie van energie uit hernieuwbare bronnen op het grondgebied ".

De acties die de provincie Sassari heeft gepromoot via de Paes die onlangs aan de gemeenten zijn geleverd, variëren van de installatie van fotovoltaïsche panelen op gemeentelijke gebouwen tot de constructie van kolommen om elektrische auto's op te laden, van stimulansen voor de vervanging van bootmotoren tot projecten voor schoolonderwijs.

En nogmaals, van de oprichting van informatiebalies voor burgers en bedrijven om bedrijven in de landbouwsector te ondersteunen bij de ontwikkeling van planten die worden aangedreven door hernieuwbare bronnen, van de vervanging van verkeerslichten en oude straatverlichtingssystemen tot de verbetering van diensten voor het delen van fietsen, autodelen en carpoolen voor bewoners en toeristen.

Dit alles is te danken aan wie? Zeker van de provincie, zeker van de bureaus, maar ook van de Multiss, een bedrijf dat volledig wordt gecontroleerd door de provincie, en in het bijzonder door Peps, de Energiepunt van de provincie Sassari, dat is een afdeling van hetzelfde bedrijf.Video: Top attractions and places in the island Sardinia - Best Places To Visit (Mei 2022).