Zoekopdrachten

De nieuwe EUTR-verordening voor hout

De nieuwe EUTR-verordening voor hout


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op 3 maart 2013 heeft de regulatie EU 995/2010 Houtverordening EUTR op de houthandel. Er wordt over gesproken als een innovatieve wet die als volgt kan worden samengevat: iedereen die hout op de Europese markt verkoopt, is wettelijk verplicht om due diligence en verwaarloosbaar risico dat de grondstof uit illegale bron komt.

De EU-verordening 995/2010, beter bekend als 'Due diligence: verplichtingen van marktdeelnemers die hout en daarvan afgeleide producten op de markt brengen', het is bedoeld om de handel in hout en houtproducten van illegale oorsprong te bestrijden; voor dit doel zal introduceren nieuwe verplichtingen voor producenten en distributeurs.

Daar Door ijverigheid zal het op de Europese markt brengen van illegaal gekapt hout en afgeleide producten. Het zal ook exploitanten die voor het eerst de EU-markt betreden, verplichten om de 'Door ijverigheid'. Om ervoor te zorgen dat traceerbaarheid van hout, zijn handelaren verplicht om een register van leveranciers en klanten, waarmee u toegang krijgt tot alle gegevens over hout.

Dit is een benadering die in geen enkele andere sector is uitgeprobeerd voor welk materiaal dan ook (noch beton noch staal om van constructie te spreken). Bij gebrek aan vergelijkbare precedenten, de exploitanten van de houtsector ze hebben enige (gerechtvaardigde) bezorgdheid. We spraken erover met David Venables, Europees directeur vanAmerican Hardwood Export Council (AHEC)

“Vanaf maart 2013 zal de houtsector in Europa er zijn oog op hebben: als de EUTR-wetgeving het werkt en wordt gelijkelijk nageleefd door alle leden van de Europese Unie, en bevredigt niet-gouvernementele organisaties, dan zal het een enorme boost geven aan de geloofwaardigheid jegens de consumenten, en zichzelf transformeren in een marktkans "Venables zei.

"Aan de andere kant - vervolgde de AHEC-directeur - deze wet zou in plaats daarvan kunnen worden gebruikt als een aanvullend instrument om schade toe te brengen aan een sector die al lijdt onder de gevolgen van de recessie. Zeer strikte controles zijn waarschijnlijk nodig om alle kritiek weg te nemen, en de onvermijdelijke echo die zal ontstaan ​​rond mogelijke overtredingen kan worden gebruikt om te verdoezelen de reputatie van de hele houtindustrie”.

"Hier omdat EUTR het is ook een uitdaging vanuit technisch en communicatief oogpunt, aangezien het complexe en nieuwe inhoud moet overbrengen aan tienduizenden exploitanten in de Europese Unie "Venables toegevoegd. "Bekritiseren de houtindustrie het zou onjuist zijn om deze uitdaging niet te winnen, aangezien dit de concurrerende materialen van hout zijn, zoals staal en beton, wat er het meeste baat bij zou hebben, aangezien de industrieën die deze materialen produceren momenteel niet verplicht zijn legale grondstoffen te gebruiken ”.

Al met al is de mening van de Europese directeur van AHEC dat het nieuwe EUTR-verordening, zoals nu geformuleerd, help je de markt niet: "De definitieve richtlijnen moeten nog worden uitgevaardigd en er is nog veel verwarring over controleorganisaties, risicoanalyse en aanvaardbare documentatie. In veel landen is het ook nodig om de nationale aanpak van wetshandhaving te verduidelijken ".

Ondanks de hardhout uit de Verenigde Staten wordt als laag risico beoordeeld, heeft het Europese kantoor van AHEC de afgelopen maanden het erg druk gehad om de vele vragen te beantwoorden van Amerikaanse exporteurs en Europese importeurs die nog steeds niet weten hoe ze met de nieuwe EUTR-verordening.

"De meest gestelde vragen zijn: documentatie, benaming van de soort is traceerbaarheid terug gaan naar bosgebied van herkomst, legde Venables uit. "Ik realiseer me dat houthandelaren de nieuwe verordening zeer serieus moeten nemen, maar ik vrees dat, bij gebrek aan passende richtlijnen van de Europese Gemeenschap, handelaren overdreven voorzichtig kunnen worden en om geruststelling vragen en denken dat ze informatie moeten verstrekken die eigenlijk niet vereist zijn door de verordening, zoals certificering voor hout uit laagrisicogebieden ”. Dit zou de markt niet ten goede komen.Video: Wat is Multiplex Okoumé Watervast? (Mei 2022).