Zoekopdrachten

Drijvende onderzoekscentra op zonne-energie

Drijvende onderzoekscentra op zonne-energie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Drijvende laboratoria die voorzien in hun energiebehoefte dankzij een reeks zonnestelsels. Dit is het plan van het Zwitserse energiebedrijf Viteos SA. Het project heet Nolaris en zorgt voor de voorbereiding van drie drijvende laboratoria op zonne-energie. De boom drijvende laboratoria ze zullen worden gebouwd in het meer van Neuchatel, Zwitserland.

De workshops zullen fungeren als onderzoeksfaciliteiten en zijn bedoeld om aan het publiek te laten zien hoe de effectiviteit van drijvende paviljoens, zeker in combinatie met het gebruik van zonne-concentratiesystemen. In feite kunnen drijvende paviljoens net zo effectief zijn bij de klassiekers Fotovoltaïsche panelen, we hebben het al gezien in Rotterdam, in Nederland, waar hele drijvende wijken ontstaan zonne-energie.

Voor de nieuwelingen van het onderwerp, systemen a zonne-concentratie, ook bekend als CSP, Concentrating Solar Power, zet zonne-energie om in thermische energie via reflecterende oppervlakken, deze thermische energie wordt gebruikt om 'boilers te verwarmen' en stoom te produceren, het zal deze stoom zijn die een turbine aandrijft en produceert elektriciteit.

Elke drijvend laboratorium het krijgt een diameter van 25 meter en wordt uitgerust met 100 fotovoltaïsche panelen. Elk paneel wordt op een ondersteunende structuur geplaatst waardoor het een helling van 45 ° krijgt. DE drijvende laboratoria ze zullen zich gedragen als eilanden die kunnen draaien: elk eiland zal 220 graden draaien om de zon te volgen en de blootstelling aan de zon te maximaliseren, wat altijd een optimale prestatie garandeert.

DE drijvende laboratoria van Nolaris, wordt met betonblokken op de bodem van het meer verankerd. Ze komen op 150 meter van de kust, vlakbij een waterzuiveringsinstallatie. De kunstmatige eilanden zij leveren via speciaal aangesloten kabels energie aan het lokale elektriciteitsnet. Eilanden zouden een levenscyclus van 25 jaar moeten garanderen en als ze klaar zijn, zouden ze dat ook moeten zijn gerecycled.

De gemeenschap Viteos plannen om het project te voltooien Nolaris eind augustus aanstaande.Video: GroenLeven. Start grootste drijvende zonnepark van Europa (Mei 2022).